Wat hebben we genoten van ons Glamping in Toscane avontuur! Lekker weer, een perfect verblijf én overheerlijke hotspots & citytrips maakten dit tot een perfecte vakantie voor deze foodie. Vandaag een uitgebreid verslag van onze 4 dagen in Toscane!

In het vorige inspiratie-artikel over Toscane vertelde ik al wat meer over onze plannen; het verblijf in een luxe tent van Villatent en de tips die ik van andere bloggers kreeg qua bezoekjes en hotspots. Uiteindelijk gingen we voor een niets-moet-alles-mag vakantie en we hebben er van genoten.

Glamping in toscane

Glamping in Toscane met Villatent

Glamping, het stond al langer op ons lijstje om eens te doen. Al helemaal omdat wij eigenlijk niet echt kampeerders zijn, maar wel van de vrijheid en rust die erbij hoort. In het groen, genieten en alles op je eigen tempo. Toen de kans voorbij kwam om met Villatent samen te werken greep ik die dan ook met beide handen aan!

Ik kan je vertellen; het was heerlijk! Dit willen we echt vaker!

De tent was luxe; met 6 slaapplaatsen, een badkamer, keuken, terras met zitjes, bbq én op een fijne camping in Toscane. Wij verbleven op camping La Chiocciola in Cappanole – Bucine, perfect gelegen tussen Florence, Siena en Arezzo in. Het is een heerlijke camping, met (super aardige en Nederlandse) eigenaren, een winkeltje, restaurant én een zwembad. Genieten!

Glamping in toscane

Het slapen in een tent is ons goed bevallen, nu is het ook wel zo dat we gewoon een heerlijk bed hadden (wat wel echt onwijs kraakte). Ja je hoort de omgevingsgeluiden goed, zoals een fanatieke haan elke ochtend of de buren die een scheet laten (no joke) en de eerste nacht met onweer vond ik wel heftig. Maar dat is ook wel de charme van het kamperen toch?

Persoonlijk vond ik het heerlijk dat ik gewoon op kon staan, lekker kopje koffie zetten en er vervolgens in het ochtendzonnetje van genieten. Vaak nog terwijl manlief nog in bed lag. Die luxe, daar kan ik wel aan wennen! Want je weet het wellicht al; dat #eerstekopjekoffie vind ik zo lekker!

Dagtrip: Montepulciano

De eerste dag besloten we naar het stadje Montepulciano te gaan, deze werd ons getipt door Andrea van Anniepannie.nl. Het was een klein uurtje rijden vanaf de camping, maar dat is geen straf met die geweldig mooie omgeving. Bij aankomst hadden we geluk; we bemachtigden een parkeerplek precies voor de ingang van het centrum.

Montepulciano

Montepulciano heeft een geweldig mooi centrum, kleine straatjes én omdat het wat hoger ligt overal geweldig mooie uitzichten. Uiteraard deel ik graag met je de beste hotspot die wij hier ontdekten;

Caffè Poliziano – Montepulciano

Hier stapten we, heel eerlijk, per toeval naar binnen. We zagen in het voorbij gaan een enorme vitrine met allemaal zoetigheid en een grote schare Italianen. Dan weet je eigenlijk al dat je goed zit. Toen we wat beter keken zagen we dat ze een terras hadden mét uitzicht, daar wilden we wel even goed van genieten!

Er is dus een klein terras, eigenlijk is het meer een soort balkon, waarop enkele zitjes gemaakt zijn. Het voelt een beetje gammel (lees; als iemand beweegt aan de andere kant dan voel jij dat ook) maar het uitzicht, de lekkernijen en de goede koffie maken dat meer dan goed!

Montepulciano
Montepulciano

Restaurant L’antico portale

Achter de camping ligt een restaurant genaamd L’antico portale. We wilden die avond uit eten maar hadden geen zin om daarvoor in de auto te stappen. Dit restaurant wordt aangeprezen door de camping dus dat vonden we het proberen waard! Een aantal mensen die hier in de bediening werkt zagen we ook werken op de camping, geen idee of het bij elkaar hoort of dat het dorpje gewoon zo klein is dat het niet anders kan.

Ze hebben hier een houtgestookte pizzaoven en ja; deze pizza wil je! Ik at er een pizza met tonijn en kappertjes en die was echt overheerlijk.

l'antico portale

Siena

Siena is zo’n stad die ik zelf onwijs mooi vind. We hebben er maar een half dagje rondgewandeld want het was erg warm. Na wat uurtjes genieten van al het moois van de stad zijn we terug gegaan naar de camping om lekker aan/in het zwembad te liggen.

Ik weet trouwens niet helemaal waar het mis is gegaan, maar in die dagen dat we in Toscane waren at ik maar 1 ijsje… Het doel was eigenlijk er elke dag 1 te eten.

Siena

Le Cantine – Pergine Valdarno

Voor deze hotspot moet je echt mijn man bedanken. Ik liet hem wat speurwerk doen naar een mooi restaurant in de omgeving van de camping. Hij kwam bij Le Cantine in Pergine Valdarno uit. Na het zien van de foto’s online was ik meteen om.

Dit restaurant staat bekend om het geweldige uitzicht inclusief mooie ondergaande zon. Neem dus zeker een plaatje buiten op het terras en geniet van alle kleuren en het uitzicht. Wij zaten overigens echt tegen de reling aan, gegarandeerd een geweldig uitzicht. Maarrrr, dan heb je dus ook alle andere gasten rond je tafel op het moment dat de zonsondergang op haar mooist is… want iedereen wil natuurlijk een foto.

la cantina

Bij binnenkomst stond er een grote mand met eekhoorntjesbrood en na een blik op de kaart blijkt dat dat samen met truffel is wat ze veel gebruiken. Dus ik moest wel kiezen voor iets met beide ingrediënten. Ik nam als voorgerecht ravioli gevuld met ricotta en spinazie, mijn hoofdgerecht was steak met eekhoorntjesbrood en truffel.

le cantina

Na deze dagen gingen we ook nog naar Florence, waar ik door de drukte en hitte vrij weinig foto’s heb gemaakt. Het blijft een geweldig mooie stad met zoveel mooie dingen om te bekijken. Maar als ik heel eerlijk ben? Dan ga ik liever naar de kleinere stadjes zoals Montepulciano.

Glamping in Toscane? Zeker doen!

Mocht je nog twijfelen over Glamping in Toscane, dan is dit het moment dat al die twijfel weg moet zijn. Want wat hebben wij genoten. Ik weet dan ook zeker dat we dit vaker gaan doen! Misschien op 1 van de 39 andere locaties van Villatent?

glamping in toscane

Dit artikel is geschreven voor een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening/beleving.