Deze vegetarische auberginestoof is een perfecte en voedzame maaltijd voor elke dag. Heerlijke smaken, makkelijk te maken en op verschillende manieren te combineren.

Persoonlijk ben ik echt fan van stoofpotjes (lees bijvoorbeeld dit artikel over hoe je keer-op-keer een perfect stoofpotje maakt). Stoofpotjes worden vaak met vlees geassocieerd maar met dit recept laat ik je zien dat het ook gemakkelijk vegetarisch gemaakt kan worden! Eerlijk gezegd, deze stoof is zelfs helemaal vegan! De aubergine is echt een perfecte vleesvervanger door zijn structuur en eigenschap om de smaken van de kruiden op te nemen.

Vegetarische auberginestoof

De vegetarische auberginestoof op zichzelf is al heel erg lekker, maar is ook perfect te combineren zoals jij er zin in hebt. Denk aan rijst, bloemkoolrijst, naan of ander brood. Doordat ik zoete aardappel in de stoof gebruik zou een groene salade ook al genoeg zijn.

Lekker is het in ieder geval wel om er een lekkere zoet-zure komkommer bij te serveren als frisse tegenhanger van de kruidige stoof. Die maak je erg makkelijk zelf door komkommer in blokjes te snijden en dit te mengen met wat limoensap of azijn. Laat dit 30 minuten marineren en giet het overtollige water af.

Vegetarische auberginestoof

Als je op zoek bent naar meer overheerlijke aubergine recepten, neem dan zeker een kijkje op aubergine.nl. Boordevol informatie, recepten én een mooie winactie!

Vegetarische auberginestoof

Een heerlijke kruidige stoof voor elke dag!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding50 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl baharat
  • 2 zoete aardappels (groot)
  • 2 aubergines
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 g kikkererwten

Instructies

Bereiding Autocook

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken van 1,5 centimer en die vervolgens in grove stukken.
  • Selecteer stew en medium op de Bosch Autocook. Start het programma.
  • Voeg olijfolie, baharat en zoete aardappel toe aan de pan en bak 5 minuten aan.
  • Snijd de aubergin in gelijke stukken en voeg toe aan de pan. Schep door en bak 2 minuten mee.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Voeg het blik gepelde tomaten, 1/3 blikje water en de kikkererwten toe met een snuf zout.
  • Stop het voorprogramma door lang op het vinkje te duwen. Zet de tijd op 40 minuten en sluit het deksel om de stoofpot 40 minuten te stoven.

Bereiding op het fornuis

  • Als bovenstaande, maar dan in een pan. Laat de stoof ongeveer 3 uur met de deksel op de pan op laag vuur (eventueel met een verdeelplaatje) stoven.

Bereiding slowcooker

  • Doe alles in de slowcooker en laat 3 uur op low stoven.
  • Eventueel kun je ervoor kiezen om alles bijna gaar te bakken voordat je de gepelde tomaten toevoegt. Dan hoeft de stoof daarna nog maar een half uurtje te stoven.

Pin it!

vegetarische auberginestoof

Zin in meer lekkere aubergine recepten? Je vind alle recepten bij elkaar op deze pagina!


Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening/ervaring.