Deze gegrilde appels zijn echt een aanrader! Een heerlijk receptje waar je eigenlijk op elk moment van de dag van kunt genieten. Lekker als ontbijt, snack of nagerecht; je kunt er echt alle kanten mee op. Gezond, snel én onwijs lekker, dat wil je toch?

De vulling maken we in dit recept met roomkaas, een beetje honing en kaneel. Kaneel en appels zijn gewoon een goede combinatie, daar hoef je niet te lang over na te denken toch? De pistachenootjes maken het helemaal af. Overigens kan ik me goed voorstellen dat je die vervangt door walnoten of pecannoten, dan lijkt het bijna alsof je appeltaart met slagroom eet. Lekkerrrr!

gegrilde appels

Door Princess werd ik gevraagd of ik recepten wilde ontwikkelen voor de Table chef pure duo bakplaat. Ze wilden juist eens wat anders dan gewoon het standaard stukje vlees en de champignons, een beetje out-of-the-box. Daar maak je mij dus gelukkig mee! Een recept ontwikkelen voor iets specifieks vind ik namelijk meer een uitdaging dan een beperking.

Met deze gegrilde appels wil ik laten zien hoe makkelijk je iets lekkers en gezonds op tafel zet door te koken op de bakplaat. Bak op de gladde kant bijvoorbeeld deze lekkere pannenkoeken en je bent de koning te rijk! Lijkt mij namelijk een geweldig ontbijt voor in het weekend.

Gegrilde appels met romige kaneelvulling

Ook op de bakplaat maak je de lekkerste nagerechten!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding4 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 2 appels fris-zoet
 • 2 tl honing

Voor de vulling

 • 100 g verse roomkaas
 • 1 tl kaneel
 • 0.5 tl vanille-extract
 • 1 el honing
 • 2 el pistache nootjes

Instructies

 • Zet de bakplaat aan.
 • Snijd de appels doormidden en haal het klokhuis eruit (dit werkt het makkelijkste met een meloenschepje, zo’n half rondje). Bestrijk de gesneden kanten van de appel met de honing.
 • Meng in een kommetje de roomkaas, kaneel, vanille en honing door elkaar. Proef en voeg eventueel wat extra kaneel of honing toe naar smaak.
 • Hak de pistache nootjes grof.
 • Grill de appels ongeveer 4 minuten op de bakplaat. Draai ze halverwege een kwartslag voor een mooi patroontje.
 • Leg ze op een bord en verdeel de roomkaasvulling erover. Bestrooi met wat extra kaneel en de grof gehakte pistache nootjes.

Pin it!

gegrilde appels

Dit recept ontwikkelde ik voor Princess.