Borrelen met vrienden of familie is altijd gezellig en daar heb ik voor jullie nu iets geweldigs voor gemaakt. Namelijk deze plantaardige borrelplank gevuld met hartige en zoete items. Is het al vrijdagmiddag?

Een borrelplank is vaak alleen maar gevuld met hartige producten zoals bitterballen, worstjes, kaasjes, chips, nootjes en nog veel meer. Over het algemeen ook zeer zeker niet plantaardig en al helemaal niet zoet. Ik wil je hierbij inspireren om eens iets compleet anders op tafel te zetten waarvan ik zeker weet dat het bij iedereen in de smaak gaat vallen!

Plantaardige borrelplank
Plantaardige borrelplank

Spreads op de plantaardige borrelplank

Voor deze borrelplank maakte ik 3 plantaardige spreads met Becel Romig, dit is echt een ideale basis! Mocht je nu helemaal zelf aan de slag willen dan kun je hiervoor ook de DIY margarine maken die ik al eerder deelde. Maar om het mezelf gemakkelijk te maken gebruike ik dus een kant-en-klare optie. Want soms wil je het jezelf gewoon een beetje gemakkelijk maken!

Ik maakte 3 hartige en 3 zoete spreads, namelijk; zongedroogde tomaat-peterselie, curry, basilicum-knoflook en kaneel, chocolade en frambozen-citroen. Aangevuld met andere lekkere producten maak je zo dus een geweldige borrelplank waar je U tegen zegt.

Overigens kan ik me zo voorstellen dat je de spreads ook gewoon lekker op je boterham smeert! Dus voel je vrij om wat extra te maken voor de volgende dag bij je ontbijt, brunch of lunch.

Plantaardige borrelplank

Ik geef je hieronder alle ingrediënten om precies dezelfde borrelplank bij je thuis op tafel te zetten. Maar voel je vrij om je eigen favorieten toe te voegen of dingen te vervangen, je kunt er echt alle kanten mee op!

De plantaardige borrelplank

Heerlijk thuis plantaardig borrelen? Dat doe je zo!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding30 minuten
Wachttijd30 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten

Zongedroogde tomaat-peterselie spread

  • 150 g Becel Romig
  • 5 zongedroogde tomaten fijn gesneden
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • 1 snuf zout en peper

Curry spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1.5 tl curry madras specerijen
  • 1 snuf zout

Basilicum-knoflook spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 handje basilicum fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 snuf zout en peper

Kaneel spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel

Chocolade spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 tl cacao
  • 1.5 el poedersuiker

Frambozen-citroen spread

  • 150 g Becel Romig
  • 50 g frambozen fijn gesneden
  • 1 tl citroenrasp

Al het lekkers voor erbij

  • aardbeien
  • frambozen
  • druiven
  • kokoskoekjes
  • thee biscuitjes
  • toastjes
  • komkommer
  • cherry tomaatjes
  • rode paprika
  • olijven

Instructies

Voor de spreads

  • De Becel is direct uit de koelkast te gebruiken. Meng de ingredienten per spread er goed doorheen.
  • Zet de spread in die koelkast tot de de borrelplank serveert.

De borrelplank maken

  • Snijd de helft van de komkommer in plakjes en de andere helft in sticks. Snijd een deel van de cherry tomaatjes doormidden. Maak de paprika schoon en snijd in repen.
  • Zet de spreads op je borrelplank en verdeel daar omheen alle overige ingredienten.

Pin it!

plantaardige borrelplank

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening/ervaring.