Ok, deze tomatensalsa is gewoon echt het allerlekkerste als dip bij je chips! Move-over sausjes op basis van mayonaise, deze dip is namelijk veel lekkerder én ook nog eens gezonder! Tijd voor chips!

Chips, als ik ergens fan van ben is het chips. Als ik door de winkel loop hoor ik ze mij al roepen, het is dan ook altijd moeilijk negeren en vaak gaat er dus een zak mee naar huis. Wel met mate, want die chips lijken soms gewoon linea recta op m’n heupen te willen plakken 😉

Over het algemeen eet ik chips zonder een dipje erbij. Want vaak maak je die op basis van mayonaise en dan wordt het een beetje een gevalletje van vet op vet. Deze tomatensalsa daarentegen wil ik er wél elke keer bij eten! Het frisse van de tomaat is gewoon echt een geniale combinatie met het zoute van de chips.

tomatensalsa

Tomatensalsa bij de #boerderijchipsborrel

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd op dé boerderijchips borrel bij, je raadt het al, boerderijchips. We kregen een rondleiding en zagen de aardappelvelden, opslag en de chipsfabriek. Als chipslover was ik dus echt in de zevende hemel en het liefste had ik een duik genomen in die grote bak chips…

Hier werden we ook uitgedaagd om de lekkerste dip voor bij de chip(s) te maken. Linse en ik maakten deze geweldige tomatensalsa en er kwam nog zoveel meer lekkers voorbij! Uiteindelijk was het testen en er werden winnaars uitgeroepen. De anderen waren net iets lekkerder en wij wonnen niks. Nou ja, voor ons was dit een winnaar dus blij waren we sowieso!

Ik heb nog een fijne foto van mij met de dip. Je kunt wel zien dat ik gelukkig was toch?!

boerderijchips

Met onderstaand recept maak je genoeg voor 1 bakje. Ideaal dus als je alleen bent, met z’n tweeën moet ook nog nét lukken. Heb je een feestje of zijn er meer mensen? Dan zou ik het recept minimaal verdubbelen. Eventueel kun je ook gewone tomaten gebruiken.

Tomatensalsa

Een heerlijke salsa voor bij de chips.
Bereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 1 bakje

Ingrediënten

 • 3/4 ui
 • 12 cherry tomaatjes
 • 0.5 rode peper
 • 2 el zwarte olijven (ringen)
 • 1 handje verse basilicum
 • 1 snuf grof zeezout
 • 1 tl olijfolie

Instructies

 • Maak de ui schoon en snipper deze.
 • Snijd de cherry tomaatjes in vieren en verwijder de zaadjes (zoveel mogelijk). Hak vervolgens fijn.
 • Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn.
 • Hak de olijven fijn.
 • Snijd de verse basilicum in dunne reepjes.
 • Meng alle ingredienten, inclusief zout en olijfolie in een kommetje door elkaar. Deze dip is het lekkerste op kamertemperatuur.

Pin it!

tomatensalsa