Salades zijn wat mij betreft altijd een goed idee, deze gegrilde salade met kip is weer eens wat anders. Alle (ok, bijna alle) ingrediƫnten grillen we op de bakplaat voor extra veel smaak!

Deze salade is heerlijk als lunch, lichte maaltijd, maar ook perfect als je een avond van de bakplaat gaat eten! Zo zet je weer eens wat anders erbij op tafel. Ik zie in mijn omgeving steeds meer mensen de bakplaat gebruiken in plaats van een standaard gourmetavondje. Ik snap het wel, je kunt er ook zoveel kanten mee op!

Door Princess werd ik gevraagd of ik recepten wilde ontwikkelen voor de Table chef pure duo bakplaat. Ze wilden juist eens wat anders dan gewoon het standaard stukje vlees en de champignons, een beetje out-of-the-box. Daar maak je mij dus gelukkig mee!

gegrilde salade

Gegrilde sla is overigens ook Ć©cht een aanrader, ik weet niet of je het al eens hebt geprobeerd? Het geeft net wat extra bite en zorgt voor een hele andere beleving dan een bordje met losse blaadjes. De gegrilde kip, ui en tomaat, met daarnaast nog de parmezaanse kaas en pijnboompitjes maken deze salade helemaal af.

Gegrilde salade met kip

Lekker alle ingredienten grillen op de bakplaat zorgt voor een heerlijke salade.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g kipfilet in reepjes
  • 2 kropjes baby romaine
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • 1.5 el balsamico azijn
  • snuf zout en peper

Instructies

  • Zet de bakplaat aan.
  • Snijd de baby romaine in kwarten, de tomaten doormidden en de ui in plakken. Bestrooi de kip royaal met peper en zout.
  • Grill de kip aan beide zijdes tot deze goed gaar is.
  • Grill de romaine, tomaten en ui tot deze mooie grill strepen hebben.
  • Verdeel alle ingrediĆ«nten over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak. Besprenkel met de olijfolie en balsamico azijn.

Pin it!

gegrilde salade

Dit recept ontwikkelde ik voor Princess.