Een lekkere pizza op z’n tijd daar kun je mij wel blij mee maken. Deze pizza met pesto, courgette en zalm is onwijs lekker! Ik gebruik in dit recept de kleine bloemkool pizzabodems van Magioni. Dan mag je er wel 2 😉

Als ik pizza eet dan is dat eigenlijk meestal een pizza met rode saus en veel groenten, af en toe aangevuld met wat extra tonijn/zalm of salami. Als ik in Italië ben, of een erg goed Italiaans restaurant, dan is het meestal een pizza met tonijn en kappertjes. Nu ik dit zo typ heb ik daar ook meteen weer trek in. (Tijdens onze vorige reis naar Toscane at ik daar ook echt de aller-aller-allerlekkerste!)

Thuis wil ik wel eens wat anders proberen op mijn pizza. Vandaag dus deze met pesto, courgette en zalm! De pesto had ik nog in mijn koelkast staan, een lekkere zelfgemaakte pesto wint het van alles. De courgette komt uit eigen tuin (win!) en de zalm zat in de foodybox zomer. De perfecte combinatie voor deze zomerse pizza.

pizza pesto-courgette-zalm

Ik gebruik in dit recept de mini bloemkool pizzabodems van Magioni. Als lunch is 1 zo’n pizza perfect, wil je dit recept als diner eten? Dan zou ik kiezen voor 2 mini bodems of 1 grotere bodem. Wel even dan de ingrediënten verdubbelen als je het voor 2 personen maakt 🙂 .

Gebruik voor het allerlekkerste resultaat een eigengemaakte pesto.

Pizza met pesto, courgette en zalm

Een heerlijke pizza, boordevol smaak!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 mini bloemkool pizzabodems Magioni
  • 3 el pesto
  • 1 courgette
  • 1 tl olijfolie
  • snuf peper & zout
  • 1 blikje zalm met dille John West

Instructies

  • Bak de 2 pizzabodems af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  • Maak de courgette schoon en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette met een snuf zout en peper aan.
  • Verdeel de pesto over de 2 bodems, daar overheen de courgettestukjes en verdeel de zalm erover.

Pin it!

pizza pesto-courgette-zalm

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!