Het is tijd voor een lekkere cocktail! Namelijk deze citrus spritz met aperol, zo lekker… daar blijf je van drinken. Dus nodig je vrienden/familie uit en geniet samen van zo’n overheerlijk drankje! Alhoewel, alleen is net zo lekker hoor 😉

Vorige week (op 23 juli als je het specifiek wilt weten) was ik bij het Blue Collar Hotel om daar foto’s te maken van cocktails en enkele lekkere gerechten van de menukaart. Food fotografie vind ik namelijk echt geweldig tof om te doen en al helemaal om daarmee een horeca ondernemer te helpen met mooie en kwalitatieve content. Ik deelde daarvan al enkele foto’s in mijn Instagram stories, met de vraag; willen jullie lekkere cocktailrecepten? Het antwoord was overduidelijk 92% zei ja. Dus hierbij; het eerste lekkere cocktailrecept!

Het originele recept voor deze citrus spritz komt van Ohmydish, de website van Veronique en Marco, waar ik deze maand aan gekoppeld ben voor de foodblogswap. Het idee is dat je een recept uitzoekt en dat iets aanpast. Nu zal ik heel eerlijk zeggen; ik heb niet zoveel aangepast. Alleen de verhoudingen iets zodat het een wat frissere cocktail wordt (en meer ijs). Bekijk hier het originele recept.

citrus spritz

Liever een cocktail zonder alcohol? Laat dat de aperol achterwege, ook dan is dit nog steeds een overheerlijk drankje! Eventueel zou je er dan voor kunnen kiezen om ook een sinaasappel erbij uit te persen.

Citrus spritz met aperol

Een heerlijke en verfrissende citrus cocktail met aperol
Voorbereiding5 minuten
Bereiding1 minuut
Totale tijd6 minuten
Porties: 2 drankjes

Ingrediënten

  • 1 grapefruit
  • 1 limoen
  • 2 flinke handen crushed ijs
  • 60 ml aperol
  • 100 ml bruisend water

Instructies

  • Snijd de grapefruit en limoen doormidden. Snijd van de limoen nog 2 extra schijfjes en leg deze apart voor de garnering.
  • Pers de grapefruit en limoen uit.
  • Vul 2 glazen bijna tot aan de rand met crushed ijs.
  • Giet er de aperol over, vervolgens het grapefruit/limoen sap en vul af met het bruiswater.
  • Garneer met het schijifje limoen.

Pin deze Citrus spritz met aperol!

Citrus spritz