Mijn favoriete salade voor op brood/cracker/toast is altijd mijn eigen tonijnsalade geweest. Daarom vond ik het tijd worden voor een nieuwe variant, deze Italiaanse tonijnsalade is overheerlijk en in een handomdraai te maken.
Ik kan me zo voorstellen dat je deze Italiaanse tonijnsalade (of tenminste, dat doe ik) op verschillende manieren gaat eten. Het is overheerlijk op brood of crackers voor de lunch, maar ook op de borrelplank of tijdens een feestje gaat deze het zeker goed doen op toastjes. Iedereen kent ondertussen de standaard tonijnsalade wel, maar met deze variant zet je weer eens wat anders op tafel.
Overigens wil ik je echt aanraden om dit soort salades lekker zelf te maken. Ja natuurlijk is het makkelijk om ze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, maar zelf maken doe je echt in een handomdraai. Daarbij vind ik persoonlijk altijd de salades in de supermarkt té romig, ik proef en zie liever wat meer van de ingrediënten. Daarbij zijn ze zelfgemaakt ook vele malen lekkerder!
Door de foodybox zomer heb ik de nieuwe lijn van John West leren kennen; de ’tuna for salads’. Zo te gebruiken (afgieten is niet nodig) en zonder onnodige toevoegingen. Deze variant met zongedroogde tomaten vond ik eerlijk waar erg lekker! Het is daarmee de perfecte basis voor dit makkelijke receptje.
Italiaanse tonijnsalade
Ingrediënten
- 1 blikje Tuna for salads sun dried tomato John west
- 2.5 el kalamata olijven
- 1 klein handje verse basilicum
- 2 el mayonaise
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Snijd de olijven en basilicum fijn.
- Schep tonijn, olijven, basilicum en mayonaise door elkaar in een kommetje.
- Voeg een snuf peper en zout toe. (even proeven daarna en wellicht nog wat extra toevoegen)
- Bewaar de tonijnsalade in een afgesloten bakje in de koelkast.
Pin deze Italiaanse tonijnsalade!
Wil je nog meer van dit soort lekkere salades maken, dan is deze eiersalade zonder mayonaise ook een echte aanrader!
Trackbacks/Pingbacks