Dit tropisch ontbijtje met chia, yoghurt, mango-aardbei salade en geroosterde kokos is echt een aanrader! Ideaal om de avond van te voren te maken, goed vullend en perfect voor een zomerse start van de dag!

Chiazaad is wel een dingetje; either you love it, or you hate it! Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Want om ze nou zo te eten is niet helemaal mijn ding (iets teveel gelei achtig). Maar als ze opgepimpt worden met al dit lekkers, ja dat wil ook ik er wel eens goed voor gaan zitten!

Bij mij is ontbijten niet echt standaard, sommige weken ontbijt ik elke ochtend en andere weken is mijn ontbijt eigenlijk meer mijn lunch. Ik heb namelijk zo in de ochtend eigenlijk niet altijd trek in eten. Een kopje koffie kan ik echter niet weerstaan in de ochtend, dat is (naast een groot glas water) wat mij betreft echt de perfecte start van de dag.

tropisch ontbijtje met Chia

Enkele weken geleden daagde Kazidomi mij uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Ik kan je vertellen; dat is best een uitdaging! Maar om een goede start te maken kreeg ik een pakket boordevol heerlijke producten. Waaronder een ongezoete amandelmelk en biologische kaneel, laat ik die nou eens perfect kunnen gebruiken in dit recept voor een tropisch ontbijtje.

Mocht je nu denken, Kazidomi dat lijkt mij ook wel wat! Via deze link ontvang je € 20,- korting op je lidmaatschap. Of gebruik de code FOODQUOTES20 als je je aanmeldt op de website. Met een lidmaatschap ontvang je 20-50% korting op alle producten in hun webshop. Ze verkopen van alles, van verzorgingsproducten tot voedingsmiddelen; genoeg leuks en lekkers!

Tropisch ontbijtje met Chia, vruchten en kokos

Een heerlijk, voedzaam en goedvullend ontbijtje.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Wachttijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 3 el chiazaad
 • 180 ml amandelmelk of andere
 • 0.5 tl vanille extract
 • 8 el yoghurt naar keuze
 • 0.5 mango
 • 1 handje aardbeien
 • 0.5 tl kaneel
 • 2 el kokossnippers

Instructies

 • Meng de chiazaad met de melk en het vanille extract in een kommetje. Zet 30 minuten weg.
 • Snijd de mango en de aardbeien in kleine blokjes.
 • Doe de vruchten in een kommetje en roer er de kaneel doorheen.
 • Verhit een koekenpan, zonder olie/boter, op middelhoog vuur en rooster hierin de kokossnippers goudbruin.
 • Pak 2 potjes/kommetjes. Verdeel over beide 2 el yoghurt, dan 1/4 van het chiamengsel, weer 2 el yoghurt en het resterende chiamengsel. Schep er de vruchten bovenop en garneer met de kokossnippers.
 • Maak je het ontbijtje de avond van te voren? Bewaar dan de kokossnippers apart en strooi die er pas net voor het serveren overheen.

Pin dit tropisch ontbijtje!

tropisch ontbijtje

Zin in meer lekkere ontbijtrecepten? Zoals pannenkoeken, gegrilde appels, hartige ontbijtjes; op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar!