Deze romige champignonsoep met gerookte kip is 1 van mijn nieuwe favoriete soepen. Onwijs makkelijk om te maken (daar hou ik van) maar wel boordevol smaak! Heerlijk voor elke dag.

Volgensmij zeg ik het elke keer, maar ik ben echt zo’n grote fan van soep! Je kunt er veel kanten mee op en (bijna) alle groenten smaken er lekker in waardoor je altijd weer iets anders op tafel kunt zetten. Perfect als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met een lekker broodje erbij.

De gerookte kip in deze romige champignonsoep maakt het extra lekker. Het geeft net dat beetje extra schwung mee waardoor het weer wat anders is dan je standaard champignonsoep.

Oh en even wat anders: ik ben echt fan van de kleuren van deze foto’s! De ondergrond die ik gebruikte voor deze foto’s had ik echt net nieuw en werkt, als je het mij vraagt, erg goed met deze soep!

romige champignonsoep

Dit recept ontwikkelde ik speciaal voor Struik en hun nieuwe krachtbouillons. Ze zitten boordevol smaak en ik kan je vertellen; ze zijn echt lekker en je kunt er zoveel kanten mee op. Alle recepten die ik ontwikkelde vind je op hun vernieuwde website, je vindt er genoeg inspiratie voor de komende weken!

Dit recept is gemaakt met de Krachtbouillon champignon, deze is iets lastiger verkrijgbaar maar ik kan je vertellen; het zoeken waard! Dit is denk in mijn favoriet van de 4 smaken krachtbouillon. Perfect voor risotto, soep, stoofpotjes en zoveel meer! Alle lekkere ideeën vind je op hun website!

Romige champignonsoep met kip

Een overheerlijk soep met gerookte kip
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 pot Krachtbouillon Champignon Struik
 • 3 potten water
 • 250 g kastanjechampignons
 • 100 ml kookroom
 • 1 handje verse peterselie
 • 150 g gerookte kip

Instructies

 • Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
 • Doe de champignons, de Krachtbouillon Champignons en het water in een soeppan en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
 • Roer er dan de slagroom doorheen.
 • Hak de peterselie grof en snijd de gerookte kip in dunne reepjes.
 • Serveer de soep met de peterselie en gerookte kip.

Pin deze romige champignonsoep!

romige champignonsoep

Op zoek naar meer lekkere soeprecepten? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar.