Website Builder Insider

Deze sigara boregi zijn zo lekker, één van mijn absolute favoriete recepten uit de Turkse keuken. Een heerlijke snack, boordevol smaak die ook nog eens onwijs makkelijk te maken is.

Enkele weken geleden kondigde ik op instagram aan dat ik Turkse recepten ging maken en dat dat zou resulteren in een Turkse week hier op de blog. Nu wil het zo zijn dat ik ondertussen zoveel recepten heb dat het een beetje uit de hand aan het lopen is 😉 . Dus ik heb besloten er geen specifieke Turkse week van te maken, maar de recepten af te wisselen met andere recepten. Maar ik kan je vertellen: er komt heel veel lekkers aan!

sigara boregi

Terug naar de sigara boregi. Het is dus een heerlijke gefrituurde snack (frituren doe ik eigenlijk nooit dus dat was ook een eerste), gevuld met fetakaas en peterselie. Belangrijk is dus wel dat je fan bent van fetakaas, want om die smaak kun je echt niet heen. Laat dat nu net 1 van mijn favoriete kazen zijn! Overigens is het recept “normaal” niet met peterselie, maar persoonlijk vind ik dat dus echt zoveel lekkerder. Het geeft net dat beetje extra smaak.

Deze krokante kaas snacks zijn perfect bij de borrel, tijdens een feestje, maar ook als voorgerecht staan ze hun mannetje. Met onderstaand recept kun je er 8 maken, maar ik raad je eigenlijk aan om het recept maar meteen te verdubbelen.

sigara boregi
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Sigara boregi

Heerlijke krokante rolletjes gevuld met feta en peterselie
Voorbereiding15 min
Bereiding10 min
Totale tijd25 min
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 vellen yufkadeeg Verkrijgbaar bij Turkse supermarkt, in de koeling
  • 170 g feta
  • 8 g platte peterselie
  • 1 snuf zwarte peper

Instructies

  • Verkruimel de feta in een kom.
  • Snijd/Hak de peterselie fijn en schep samen met de peper door de fetakaas.
  • Leg de vellen klaar, zet ook een bakje water klaar.
  • Leg op de onderkant van het vel een deel van het fetamengsel. Klap de hoekjes naar binnen en rol vervolgens op tot een rolletje.
  • Plak het puntje in het midden vast door deze wat vochtig te maken met water.
  • Herhaal tot alles op is.
  • Verhit olie, in een pan of frituur, tot 180 graden Celsius. Frituur de sigara boregi aan beide kanten goudbruin.
  • Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier.

Pin deze sigara boregi!

sigara boregi