Tiramisu is het favoriete Italiaanse zoete gerecht van mijn man. Maar met deze Limoncello-tiramisu ijstaart breng ik het wel naar een compleet ander niveau! Fris, romig en zoveel meer: genieten dus!
Deze maand ben ik voor de Foodblogswap gekoppeld aan ElsaRblog. Het idee is dat je een recept uitzoekt en deze je eigen twist geeft. Tijdens het doorzoeken van de recepten kom ik op de site een Fruittiramisu tegen en die klinkt wel erg goed! Omdat er weer lekkere warme dagen aankomen besluit ik er deze keer een ijstaart van te maken, met alle tiramisu ingrediënten, maar dan anders.
De Limoncello en citroen geven deze ijstaart een overheerlijke frisse touch, de aardbeien zorgen voor dat extra beetje zomer. Uiteraard met de klassieke lange vingers en romige vulling zoals een klassieke tiramisu.
Zoals je wellicht op mijn foto’s kunt zien was mijn ijstaart nog niet helemaal bevroren bij het maken van de foto’s. Tel daar bij op dat het erg warm was en ik niet zo snel… tja, dan gaat ijs smelten 🙂 . Ik kan je vertellen; dat was echt heen probleem voor de smaak. Juist dat het niet helemaal bevroren is maakt deze taart extra lekker.
Het originele recept voor deze tiramisu vind je hier: Fruittiramisu van ElsaRblog. Maar zoals al aangegeven, ik veranderde het een en ander aan het originele recept. Tiramisu met een twist!
Limoncello-tiramisu ijstaart
Ingrediënten
- 1 citroen
- 200 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 100 ml limoncello
- 2 el suiker
- 175 g lange vingers
- 200 g aardbeien
Instructies
- Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
- Mix in een kom de slagroom met 1 el suiker stijf. Mix vervolgens de mascarpone, 1 el citroensap en de citroenrasp er doorheen. Zet de kom in de koelkast om wat op te laten stijven.
- Doe de limoncello, resterende citroensap en 1 el suiker in een steelpannetje en verwarm deze. Blijf roeren tot alle suiker is opgenomen. Giet het mengsel in een diep bord.
- Bekleed een cakevorm met plastic folie (dan is straks de ijstaart er ook gemakkelijk uit te halen).
- Snijd ongeveer 1/4 van de lange vingers af en bekleed hiermee de lange kanten van de cakvorm. Snijd aardbeien doormidden en zet deze tegen de korte kanten aan.
- Giet de helft van het slagroom mengsel in de vorm. Beleg met aardbeien.
- Verkruimel er de lange vinger eindjes overheen (bewaar ongeveer 11/12 lange vingers voor de onderkant) en daar overheen de resterende aardbeien.
- Giet het resterende slagroom mengsel er overheen.
- Doop de lange vingers in het limoncello mengsel en bedek hiermee de bovenkant af. (wellicht moet je ze iets bijsnijden, zorg dat ze precies tussen de zijkanten vallen).
- Dek de bovenkant af met folie en zet de vorm minimaal 2 uur in de vriezer.
Trackbacks/Pingbacks