Het is weer tijd voor een heerlijk en makkelijk recept voor het diner! Deze Taco’s met pulled chicken en koolsla zitten boordevol smaak, zijn makkelijk te maken én ze zijn een lust voor het oog. Een zomers feestje op je bord.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou echt van makkelijke maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Soms wil ik me wel eens uitsloven, maar als ik mag kiezen ga ik sneller voor snel en smaakvol. In de zoektocht naar lekkere inspiratie kwam ik een recept tegen voor pulled chicken met koolsla bij HelloFresh. Het ziet er overheerlijk uit en ik besloot dat recept als uitgangspunt te nemen voor mijn recept voor taco’s met pulled chicken en koolsla.
Het duurt iets langer om dit recept te maken dan 30 minuten, eerder 35/40. Maar dat is nog wel acceptabel qua tijd toch?!
Dit recept is echt perfect op de wat warmere dagen, als je geen zin hebt om uren boven een heet fornuis te staan. Voor mij is dit echt een zomers recept, dat komt vooral door het frisse van de koolsla en de zoet-zure touch van de granaatappelpitjes. De pulled chicken maakt dit gerecht echt helemaal af.
Koolsla is sowieso iets waar ik echt van kan genieten! Perfect als fris bijgerecht bij de bbq, lunch en elke andere maaltijd. Dit recept is 1 van mijn favorieten (en heeft wel iets weg van de koolsla in dit recept).
Onderstaand recept is genoeg voor 2 personen. Eventueel kun je de maaltijd nog verder uitbouwen met tortillachips en bijbehorende dips.
Taco’s met pulled chicken en koolsla
Ingrediënten
Pulled chicken
- 2 rode uien
- 2 kipfilets
- 15 g roomboter
- 2 tl paprikapoeder
- 1 snuf zout & peper
Koolsla
- 150 g gesneden spitskool
- 100 g wortel julienne
- 1 bos radijsjes
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el citroensap
- 1 snuf zout
Overige
- 6 tortilla's
- 0.5 citroen
- 100 g granaatappelpitjes
Instructies
- Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen.
- Verhit de roomboter in een hapjespan. Voeg de rode ui, kipfilets, paprikapoeder en een snuf zout en peper toe. Bak de kip in 5 minuten goudbruin.
- Voeg dan 2 el water toe en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Keer de kip tussendoor 3 keer om.
- Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd en citroensap door elkaar. Voeg een snuf zout toe en roer goed door.
- Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Doe de radijsjes, spitskool en wortel in een kom. Voeg de dressing toe en schep goed door.
- Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
- Doe de kip terug in de pan, zet het vuur middelhoog en bak enkele minuten tot het vocht in de pan verdampt is.
- Serveer de koolsla, pulled chicken op de taco's. Garneer met de granaatappelpitjes en een drupje vers citroensap.
Trackbacks/Pingbacks