Wist jij al dat zelf dürüm maken helemaal niet zo moeilijk is?! Ik geef je vandaag het recept + video van hoe ook jij deze broodjes/wraps met gemak thuis kunt maken!

Dürüm zijn een soort Turkse wraps/tortillas/broodjes. Het is plat brood op basis van deeg zonder gist, met een neutrale smaak en daardoor dus ideaal om op verschillende manieren te eten bij evenveel verschillende gerechten. Mijn schoonmoeder maakt ze met grote regelmaat, alleen doet zij het met kilo’s tegelijk. Ik maakte een stapeltje van 9 stuks, genoeg voor de meeste mensen lijkt me zo.

Het tweede recept in de reeks van Turkse recepten en deze keer met video van hoe je het precies moet maken. Wel een beetje spannend hoor want het is het allereerste youtube filmpje dat ik deel voor mijn eigen kanalen, mét mezelf uiteraard. Uiteraard kun je in de toekomst nog meer filmpjes verwachten! Kijk je mee?

Ik ben benieuwd wat jullie van het filmpje vinden! Op deze manier wordt het wel iets duidelijk hoe een recept gemaakt wordt, en dan vooral hoe makkelijk het eigenlijk is. Want als ik iets praktisch vind dan zijn het wel toegankelijke recepten. Iedereen kan lekker koken!

Durum

Tip bij deze broodjes/wraps/tortilla’s (ik weet nog steeds niet hoe ik ze het beste kan noemen) bak ze niet te lang! Max 40 seconden per zijde. Bak je ze langer dan worden ze namelijk echt taai… Gebeurde mij namelijk ook bij 2 stuks en dat is gewoon echt zonde.

Deze dürüm is heerlijk om bij een maaltijd te eten. Maar ook gevuld met een frisse salade en fetakaas (of wat denk je van köfte?!) is dit echt een aanrader. Uiteraard kun je binnenkort ook een recept verwachten waar ik de broodjes vul met lekkere dingen!

Dürüm

Zelf deze Turkse broodjes maken is helemaal niet zo moeilijk!
Bereiding30 minuten
Rusttijd2 uur
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

 • 300 g tarwebloem plus extra
 • 270 ml lauwwarm water
 • 3 snufjes zout

Instructies

 • Meng de ingredienten in een kom door elkaar met je handen.
 • Je moet een soepel deeg krijgen dat goed tot een (niet plakkerige) bal te vormen is. Te plakkerig? Voeg dan extra meel toe. Te droog? Voeg dan wat extra water toe.
 • Leg de bal deeg in een kom en dek af met een (ietwat) vochtige theedoek. Laat het deel minimaal 2 uur rusten.
 • Vorm 9 balletjes van het deeg. Dit werkt het beste als je je handen iets bestuift met meel.
 • Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) op middelhoog vuur.
 • Bestuif je werkbank en de deegroller met wat bloem. Rol een balletje uit tot een dunne, redelijk ronde, plak met een deegroller.
 • Bak de durum 30 seconden in de koekenpan en draai dan om. Bak ook deze kant weer 30 seconden. Leg op een theedoek.
 • Herhaal met de overige deegballetjes.

Notities

Tip: Ga je de durum niet meteen eten? Pak ze dan goed in in een theedoek.

Pin dit (video)recept voor dürüm!

Durum

Op zoek naar meer lekkere Turkse recepten? Er staan er al enkele online, neem een kijkje op deze pagina.