Deze pangranola met kokosyoghurt is 1 van mijn absolute favoriete ontbijtjes! Makkelijk om te maken en echt zo lekker. Dat is alles wat je wil in de ochtend toch?

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet iemand die haar ontbijt meteen eet als ik op ben gestaan. Nee mijn dag begint met een glas water, daarna 2 koffie en dat eten komt daarna een keer. De ene dag om 11 uur, de andere dag pas om 1 uur. Het is eigenlijk een soort intermitted fasting, maar dan zonder dat ik het expres doe. Ik heb gewoon vaak nog geen trek als ik net wakker ben. Maar goed, er zijn altijd uitzonderingen! Wat de ene dag niet is is de andere dag wel. Deze pangranola is dan altijd een goed idee! Lekker met kokosyoghurt, of je eigen favoriete yoghurt.

Het fijne aan deze granola? Dan je hem, zoals de naam al doet vermoeden, gewoon in de pan maakt. Dat gaat echt zoveel sneller dan bakken in de oven! Binnen 15 minuten zet je een overheerlijk ontbijtje op tafel.

pangranola

Één van de dingen die ik het liefste doe qua werk is receptontwikkeling en food fotografie. Nog fijner als ze allebei samenkomen in 1 mooie opdracht. Dat was het geval met deze pangranola! Dit recept ontwikkelde ik speciaal voor Mealplanner. Deze website wil je echt ontdekken hoor! Het is een website boordevol de lekkerste recepten én je kunt er je eigen weekmenu’s samenstellen!

Selecteer op dieet, zoals; paleo, ketogeen, veganistisch en vegetarisch. Kies voor makkelijke of moeilijke recepten en ja, je kunt ook selecteren op auteur. Ook vind je op de website enkele recepten van mijn blog. Ik vind het namelijk geweldig dat ze zo’n mooie database bouwen waar je je eigen menu kunt maken! Overigens kun je ook zien hoeveel (en welke) voedingsstoffen elk recept en vervolgens je menu bevat, ideaal als je daar rekening mee wilt houden.

Pangranola met kokosyoghurt

Een overheerlijke paleo granola die je makkelijk in de pan maakt.
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Granola

 • 1 hand gemengde noten
 • 1 el amandelschaafsel
 • 1 el kokosrasp
 • 1 tl kokosbloesemsuiker
 • 1 tl honing
 • 1 tl kokosolie
 • 1 snufje kaneel
 • 0.5 tl vanille extract

Overige

 • 200 g kokosyoghurt
 • 1 handje frambozen

Instructies

 • Hak de gemengde noten grof.
 • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten voor de pan-granola toe.
 • Bak enkele minuten tot het begint te geuren. Zet dan het vuur hoog en bak nog 2 minuten, wel goed blijven roeren!
 • Neem uit de pan en laat eventjes afkoelen.
 • Verdeel de yoghurt, pan-granola en de frambozen over 2 schaaltjes.

Pin deze pangranola!

pangranola