Na het succes van de Sigara Boregi ga ik vandaag weer aan de slag met de yufka vellen. Deze keer maak ik er knapperige auberginerolletjes met frisse dip van. Heerlijk, makkelijk te maken en met een Turkse smaak!

De yufka vellen koop ik altijd bij de Turkse supermarkt, ze zijn een soort langwerpige driehoekige vorm en je vind ze in het koelschap. Mocht je ze niet kunnen vinden, of er is geen Turkse supermarkt in de buurt, dan kun je ook filodeeg gebruiken. Let er wel op dat filodeeg nog makkelijker scheurt en je het je daarmee wel iets moeilijker maakt.

knapperige auberginerolletjes

Nu is het zo dat je de standaard sigara boregi kunt maken, maar hoe leuk is het om rolletjes met verschillende vullingen op tafel te zetten?! Extra feest en extra lekker als je het mij vraagt. Deze zijn allemaal onwijs lekker als hapje, lunch, bijgerecht en ja, zelf als ontbijt. Dat vinden ze in Turkije helemaal niet vreemd (dus ik ook niet haha).

In de Turkse keuken wordt met grote regelmaat gebruikt gemaakt van aubergine. Ik snap het wel, het is een veelzijdige groente die je op tal van manieren kunt verwerken in gerechten. Ze nemen goed smaken op en daardoor kun je ze goed combineren in veel verschillende recepten. Als je op zoek bent naar meer overheerlijke aubergine recepten, neem dan zeker een kijkje op aubergine.nl. Boordevol informatie, recepten én een mooie winactie!

knapperige auberginerolletjes

Bij deze knapperige auberginerolletjes serveer ik een frisse dip op basis van yoghurt. Met de extra smaakmakers heeft het veel weg van een knoflooksaus. Combineert perfect met de hartige en (licht)pittige vulling van de rolletjes!

In gebruik in onderstaand recept Turkse yoghurt, uiteraard kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Als het maar een echte dikke yoghurt is.

Knapperige auberginerolletjes met frisse dip

Een heerlijke snack! Vol met hartige smaken en een frisse dip om het te serveren
Voorbereiding5 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Voor de auberginerolletjes

  • 1 el olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tomaat
  • 6 yufka vellen
  • zonnebloemolie om te frituren

Voor de frisse dip

  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 handje peterselie
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze 6 minuten in de pan op middelhoog vuur.
  • Voeg paprikapoeder, komijn, chilivlokken en een snuf zout toe aan de pan. Roer door en zet het vuur laag.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak tot alles gaar is.
  • Doe het auberginemengsel in een kom en laat even afkoelen.
  • Hak ondertussen de peterselie en knoflook voor dip fijn en meng de yoghurt, peterselie, knoflook en een snuf zout door elkaar.
  • Leg ondertussen de yufka vellen klaar, zet ook alvast een bakje water neer.
  • Leg op de onderkant van het vel een volle lepel van het auberginemengsel. Klap de hoekjes naar binnen en rol vervolgens op tot een strak rolletje.
  • Plak het puntje in het midden vast door deze wat vochtig te maken met water.
  • Herhaal tot alles op is.
  • Verhit olie, in een pan of frituur, tot 180 graden Celsius. Frituur de rolletjes aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Serveer de knapperige auberginerolletjes met de frisse dip

Pin deze knapperige auberginerolletjes!

knapperige auberginerolletjes

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening/ervaring.