Dit recept voor (super)makkelijke Chinese tomatensoep heb ik gekregen van een collega van me. Echt waar; veel makkelijker wordt het niet! Deze overheerlijke soep met pit zet je in 15 minuten op tafel zonder er echt werk voor te doen.

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik fan van makkelijke én soeprecepten. Eten hoeft niet altijd uren werk te kosten om lekker te zijn en zeg nou eerlijk; soms heb je gewoon ook geen zin om de halve dag in de keuken te staan. Ik in ieder geval niet! Soep is zo’n gerecht waar je me altijd blij mee kunt maken, rain or shine, summer of winter: ik hou er van!

Mijn collega nam deze soep mee naar het werk en ze had wat over, of ik ook een kommetje zou willen? Ja, wat denk je zelf?! Daar hoef ik niet lang over na te denken hoor! Soep is gewoon hemel en altijd een goed idee. Deze soep smaakt heerlijk, heeft een beetje pit (zoals het hoort) maar dat je hem in 15 minuten op tafel zet is misschien nog wel het allerfijnste. Dit is oprecht een hele makkelijke Chinese tomatensoep.

makkelijk Chinese tomatensoep

Met onderstaand recept zet je een overheerlijke soep op tafel voor ongeveer 4 personen als voorgerecht. Eventueel kun je er nog veel meer lekkers aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan omelet reepjes, extra kip, vermicelli of taugé.

Makkelijke Chinese tomatensoep

Een makkelijke en smaakvolle soep die snel op tafel staat.
Bereiding15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1.5 L kippenbouillon
  • 400 g tomato frito
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el gember siroop
  • 1 el ketjap
  • 1 tl cayennepeper (of meer/minder)

Ter garnering

  • 1 lente uitje

Instructies

  • Doe alle ingredienten voor de soep in een soeppan en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur laag en laat je de soep 10 minuten pruttelen.
  • Snij de lente ui in dunne ringen.
  • Serveer de soep met de lente ui ringetjes.

Pin deze makkelijke Chinese tomatensoep!

makkelijk Chinese tomatensoep

Zin om nog meer lekkere soepjes te maken? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar.