Als jij fan bent van limoncello dan weet ik zeker dat je deze limoncello cupcakes binnenkort wil gaan maken! Zachte cupcakes met een heerlijke limoncello topping; klinkt goed toch? Bakkers klaar? Bakken maar!
Alweer even geleden vertelde Eef van Eefsfood me dat ze het plan had om een topping te maken voor op cupcakes met enchanted cream en tia maria. Dat klinkt niet alleen overheerlijk, het resultaat zag er ook nog eens erg lekker uit! Daarmee inspireerde Eef mij ook weer, want ik had nog enchanted cream in de kast liggen en ik wilde nog wat lekkers maken met de limoncello die ik had gekregen. De limoncello cupcakes waren geboren!
De cupcakes als basis zijn bijna standaard cupcakes, alleen voegde ik wat extra citroensap toe aan het beslag. De topping is dus met limoncello, wat extra citroensap en wat gele kleurstof maakt het extra gezellig. De sprinkles vind ik zelf altijd erg leuk om toe te voegen voor nog wat extra kleur.
Geen cupcakes om aan de kleintjes te geven onder ons. Maar hé, je hoeft ook niet alles te delen toch?!
In de foodybox zomer zat een fles limoncello van Pallini, deze heb ik na het krijgen meteen in de vriezer gelegd. Limoncello drink je namelijk ijs en ijskoud als je het mij vraagt. Niet persé mijn favoriete drankje, maar verwerkt in een recept vind ik het erg lekker! Zo maakte ik bijvoorbeeld ook deze limoncello-tiramisu ijstaart met dit gele drankje.
Limoncello cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
- 150 g boter zacht
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 0.5 tl vanille extract
- 1 el citroensap
- 150 g zelfrijzend bakmeel
Topping
- 150 g enchanted cream poeder
- 100 ml limoncello
- 100 ml water
- 1 el citroensap
- naar keus gele kleurstof
- 1.5 el sprinkles/mix
Instructies
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes.
- Mix de boter met de suiker met een mixer tot je een egale en lichte massa hebt.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door. Je voegt pas de volgende toe als de voorgaande compleet gemixt is.
- Voeg vanille extract en citroensap toe en mix door.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het er doorheen.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 17 minuten goudbruin en gaar in het midden van je voorverwarmde oven.
- Haal als ze gaar zijn uit de oven en laat compleet afkoelen op een rooster.
Topping
- Mix enchanted cream poeder, water, limoncello en citroensap met een mixer op de hoogste stand tot een luchtige en dikke massa.
- Optioneel: Verdeel de topping over 2 kommen en kleur 1 deel geel met kleurstof.
- Neem een spuitzak met kartelmondje en schep hierin je toppings. (Hoe maakt niet uit) Spuit rozetten op je cupcakes en decoreer met de sprinkles.