Vandaag laat ik je een eetdagboek met recepten voor 1 dag zien. Een veel gestelde vraag is wat ik dan eet nu ik het WW (het nieuwe Weight Watchers) Easystart programma volg. Nou ik kan je vertellen, ik eet overheerlijk!

Het easystart programma is perfect als je een begin wat lastig vindt; wat kan je eten, hoeveel en welke recepten? Met dit programma heb je echt de makkelijkste start ooit, want je krijgt een boekje met een weekmenu. Voor elke dag een overheerlijk recept voor ontbijt, lunch, diner én snack. Na het volgen van de eerste week heb je dus een duidelijk beeld hoe en wat!

Zoals je misschien wel weet volg ik al een tijdje WW, het nieuwe Weight Watchers. Ik schreef er ook al eerder dit artikel over. Wat ik vooral gewoon écht heel erg fijn vind is dat je alles kunt eten! Zin in een broodje kroket? Dat kan gewoon! Je kunt hiervoor je extra weekpunten inzetten, maar eigenlijk hoeft dat niet eens perse. Als je er met je ontbijt en lunch rekening mee houdt kun je gewoon binnen je dagtotaal blijven én gewoon genieten van wat lekkers zo af en toe.

Recepten van het Easystart programma

In de app en op de website vind je al een tal van overheerlijke recepten. Maar in het Easystart boekje staan weer een aantal nieuwe en daar zit weer veel heerlijks tussen! Hieronder de recepten voor ontbijt, lunch en diner voor 1 dag;

Couscousontbijt met rood fruit

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 50 ml water
 • 2 el couscous, ongekookt
 • 1 tl honing
 • 0,5 tl kaneel
 • 150 g rood fruit
 • 1 banaan
 • 1 scheutje citroensap
 • 150 g sojayoghurt
 • 2 blaadjes munt

Bereiding

 1. Breng het water aan de kook, schenk over de couscous en laat ca. 5 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met de honing en kaneel.
 2. Schep het rood fruit erdoor. Prak de banaan met het citroensap en meng met de yoghurt. Schep de couscous en de bananenyoghurt in laagjes in een glas en garneer eventueel met de munt.
couscous ontbijt

Kipburger met ei en tuinkers

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 ei
 • 0,5 bakje tuinkers
 • 1 radijsje
 • 6 plakjes komkommer
 • 150 g kipfilet
 • 1 tl olie
 • 1 tl rozemarijn
 • 1 rogge broodje
 • 1 tl mosterd
 • 2 blaadjes ijsbergsla
 • 1 el slasaus met yoghurt
 • snuf peper en zout

Bereiding

 1. Kook het ei in kokend water in 8-10 minuten hard, laat schrikken en snij pin plakjes. Knip de tuinkers van de steeltjes en snij de radijs in plakjes. Sla de kipfilet iets platter.
 2. Verhit de olie in een pan op hoog vuur, bak de kipfilet gaar en bestrooi met peper, zout en de rozemarijn.
 3. Snij het broodje open en rooster deze. Bestrijk de onderste helft van het broodje met de mosterd, beleg met de sla, radijs, komkommer, het ei en de kipfilet en strooi de tuinkers erover. Bestrijk de bovenste helft van het broodje met de slasaus, leg op de kipburger en serveer.

Spaghetti met spinazie en zalm

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 50 g volkorenspaghettti, ongekookt
 • 100 g zalmfilet
 • 1 tl olie
 • 1 scheutje citroensap
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 200 g diepvries spinazie
 • 9 kerstomaten
 • 3 el roomkaas/zuivelspread, light
 • 1 snufje nootmuskaat
 • peper en zout

Bereiding

 1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking gaar. Snij de zalm in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de zalm ca. 5 minuten rondom. Breng de zalm op smaak met peper, zout en het citroensap en haal uit de pan.
 2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en bak beide kort in de pan. Voeg de spinazie toe en laat net zo lang garen totdat de spinazie volledig is ontdooid. Halveer de kerstomaten. Voeg de tomaten en de roomkaas/zuivelspread toe aan de spinazie en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spaghetti en de zalm erdoor en serveer.

Dat is een lekker eetdagboek!

Ik bedoel, dit is toch echt niet verkeerd om een dag lekker van te eten?! Hiernaast lekker nog wat vers fruit, eventueel wat noten en ik kom de dag wel door hoor. Lekker, afwisselend én gezond!

Dit eetdagboek wilde ik graag met je delen om je te laten zien wat je precies zou kunnen eten als je een WW; het nieuwe Weight Watchers programma volgt. Ik merk namelijk dat mensen het soms lastig vinden om er zich een beeld bij te vormen. Want wat mag je dan wel/niet eten? Mijn antwoord is steevast: je kunt alles eten! Maar wel binnen je punten. Gewoon gezond en lekker eten met af en toe ruimte voor een glas wijn, stuk taart of koekje.

Pin dit eetdagboek!

eetdagboek

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening/ervaring.