Wie denkt dat wentelteefjes alleen maar zoet zouden moeten zijn heeft het goed mis! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor hartige wentelteefjes met je. Een lekker ontbijt of lunch voor elke dag!

Toen ik een aantal jaar geleden met mijn man op familiebezoek was in Turkije kregen we met grote regelmaat wentelteefjes te eten. Volgensmij hadden ze in de gaten hoe lekker ik het vond want opeens stonden ze bijna elke dag op het menu. Deze werden hartig gegeten en niet met de kaneel/suiker zoals we dat hier met grote regelmaat doen. Bij thuiskomst stonden wentelteefjes hier ook weer vaker op het menu, maar de laatste tijd verdwenen ze ook weer langzaam… Nu heb ik ze dankzij dit recept weer helemaal herontdekt!

Nu ben ik zelf al niet echt een grote ontbijter (lees: meestal heb ik in de ochtend echt helemaal geen trek), dus als ik heel eerlijk ben staan deze bij mij eerder als lunch op m’n menu. Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je ze eet; lekker zijn ze!

Hartige wentelteefjes

Het voordeel van wentelteefjes is dat je oud brood kunt gebruiken. Brood dat wellicht niet helemaal lekker meer is om zo te eten, maar wat echt even wat nodig heeft om er weer iets van te maken. Ik had nog een restje Turks brood en dat is ook perfect voor wentelteefjes! Geen Turks brood in huis? Uiteraard kun je elk soort brood gebruiken.

Hartige wentelteefjes van Turks brood

Deze wentelteefjes zijn heerlijk bij ontbijt, brunch of lunch!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 el melk
  • 0.5 handje verse peterselie
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl gemalen komijn
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 klontje roomboter (of olijfolie)
  • kwart Turks brood

Instructies

  • Snijd de peterselie fijn. Snijd het Turks brood in plakken van ongeveer 1-1.5 cm dikte.
  • Breek de eieren boven een diep bord.
  • Voeg de melk, specerijen, peterselie en een snuf zout en peper toe. Kluts alles tot het gemengd is.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de boter/olijfolie.
  • Leg een plak brood in het eimengsel en draai meteen om. Leg in de hete pan en herhaal tot de pan vol is.
  • Bak de wentelteefjes goudbruin aan beide zijdes.

Pin deze hartige wentelteefjes!

Hartige wentelteefjes