Een tijdje geleden deelde ik deze maaltijdsalade met sperziebonen in mijn instagramstories. Even snel, zo net voordat we gingen eten. Ik kreeg toen zoveel vragen naar het recept dat ik het voor jullie heb uitgewerkt!

Overigens komt het bij mij dus niet heel vaak voor dat ik recepten 2 keer maak, behalve de klassiekers als lasagne, spaghetti bolognese, chili con carne en nog een paar maaltijden. Maar omdat ik de eerste keer geen “mooie” foto’s had gemaakt moest het dus nog een keertje. Geen straf overigens, want deze salade is echt onwijs lekker!

Wel heb ik het recept iets aangepast na de eerste keer koken. De hoeveelheden zijn iets minder geworden, de eerste keer kreeg ik gewoon namelijk echt niet mijn bord leeggegeten: zonde!

Maaltijdsalade met sperziebonen

Deze salade heeft eigenlijk wel iets weg van de salade ni­çoi­se, alleen dan zonder de tonijn. Natuurlijk zou je ook hier een stukje tonijn of zalm kunnen toevoegen als je wat extra eiwitten op je bord wilt hebben. Wij misten het eigenlijk helemaal niet en vonden deze salade perfect as is.

Overigens denk ik dat deze salade ook perfect zou zijn als lunch! Alleen zou je dan wellicht net wat minder kunnen maken, omdat het anders misschien net wat veel is. Maar dat kun je waarschijnlijk zelf het allerbeste beoordelen. Koud en lauwwarm smaakt deze maaltijdsalade met sperziebonen perfect!

Maaltijdsalade met sperziebonen

Een gezonde en frisse salade voor elke dag!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g krieltjes
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 takjes peterselie
  • 1 rode ui
  • 4 el kalamata olijven
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Was de krieltjes en snijd ze schuin doormidden. Snij de uiteindes van de sperziebonen.
  • Doe de krieltjes in een pan met water en kook ze beetgaar. Giet af.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en hou ze onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  • Doe de krieltjes in een kommetje, besprenkel met 0.5 el olijfolie en een snuf zout. Hak 2 takjes peterselie fijn en doe deze ook bij de krieltjes. Schep goed door en laat even staan.
  • Kook de eieren zoals jij ze het lekkerste vindt.
  • Maak de ui schoon en snij doormidden, snij vervolgens in dunne halve ringen.
  • Meng in een kommetje 2.5 el olijfolie met de mosterd, een snufje zout en de resterende fijngehakte peterselie.
  • Verdeel de ijsbergsla over een bord, daar overheen de sperziebonen, krieltjes, rode ui, olijven en gekookte eieren.
  • Besprenkel naar smaak met de dressing.

Pin deze maaltijdsalade met sperziebonen!

Maaltijdsalade met sperziebonen

Zin in meer lekkere recepten voor salades? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar.