Het is één van mijn absolute favoriete paleo recepten: bloemkool nasi met omeletrolletjes. Heerlijke smaken en ook nog eens voedzaam, mij maak je hier oprecht erg blij mee als diner!

Een aantal jaar geleden at ik 100% paleo. Mijn eerste doel was om af te vallen maar ik had toen niet verwacht dat ik me er zo goed bij zou voelen! Ik voelde me stukken gezonder en at echt overheerlijk, het werkt voor mij ook echt mee dat ik niet zo’n fan ben van brood/aardappelen. Geef mij maar lekker veel groenten, fruit, noten en wat eiwitten.

Ondertussen eet ik niet meer 100% paleo, maar de basis van elke maaltijd is bij mij altijd groenten. Groenten als uitgangspunt werkt voor mij gewoon echt perfect. Ik heb altijd minimaal de helft van mijn bord vol met groenten. Deze bloemkool nasi met gebakken ei past daar dus perfect bij!

bloemkool nasi

Ik ontwikkelde dit recept special voor www.mealplanner.com. Een website die helemaal is ingericht op het makkelijk maken van weekmenu’s. Je kunt selecteren op levensstijl en vervolgens krijg je een tal van recepten te zien (waarvan een groot deel van mijn hand), met deze recepten maak je supermakkelijk een weekmenu. Ook zie je in 1 oogopslag alle voedingswaarden. Handig toch?!

Bloemkool nasi met omeletrolletjes

Een overheelijk paleo recept boordevol groenten.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 400 g bloemkoolrijst
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 200 g prei
 • 3 el olijfolie
 • 0.5 tl kurkuma
 • 0.5 tl kerriepoeder
 • 2 eieren
 • 1 bosui

Instructies

 • Maak de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve reepjes.
 • Verhit een wok op middelhoog vuur met 2 el olie.
 • Bak hierin de paprika en prei aan, tot de prei bijna gaar is.
 • Voeg de bloemkoolrijst en specerijen toe samen met een snuf zout en peper. Bak alles ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.
 • Verhit een koekenpan met olijfolie.
 • Kluts de eieren en bak er een omelet van. Haal uit de pan, rol de omelet op en snijd in stukken zodat je rolletjes hebt.
 • Verdeel de nasi over 2 kommen samen met de omeletrolletjes.
 • Snijd de bosui in dunne ringen en strooi over de 2 kommen.
bloemkool nasi