Heb je zin in weer eens wat anders als ontbijt of lunch? Dan zijn deze citroen-maanzaad pancakes écht een aanrader! Overheerlijke smaken die perfect samengaan in dit smakelijke recept. Binnen 20 minuten op tafel!

Zeg nou eens heel eerlijk, altijd maar hetzelfde ontbijt of lunch daar wordt niemand echt blij van toch? Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger elke dag een pakje Sultana mee naar school had, tot ik ze op een gegeven moment echt smerig vond, of ja; niet meer lekker. Logisch… want elke dag hetzelfde eten gaat op een gegeven moment gewoon echt tegenstaan.

Zo ook met ontbijt, lunch en diner; regelmatige afwisseling is lekkerder en gezonder. Zo weet je namelijk zeker dat je verschillende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Goed voor je lichaam dus goed voor jou! En lekkerder, maar dat had ik volgensmij al gezegd.

Citroen-maanzaad pannenkoeken

Met deze citroen-maanzaad pancakes weet ik gewoon zeker dat je overheerlijk gaat ontbijten/brunchen/lunchen. Overheerlijk met wat frambozen (of ander fruit) en eventueel een scheutje ahornsiroop. Eten als een koning! Don’t mind if i do!

Voor dit recept gebruik ik de rasp van 3 citroenen. Vaak leg ik ze daarna in de koelkast om ze vervolgens te vergeten waardoor ik ze later helemaal uitgedroogd weer tegenkom. Zonde! Dus ik zou zeggen, pers ze meteen uit en maak van het sap een heerlijk fris drankje! Heerlijk met bruiswater en een framboosje, heb je meteen wat lekkers om bij de pancakes te serveren.

Citroen-maanzaad pancakes

Lekkere frisse pancakes voor bij het ontbijt of als lunch!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 80 g amandelmeel
 • 100 g havermeel
 • 2 tl wijnsteenbakpoeder (of 2/3 tl baking soda)
 • 1 snuf zout
 • 40 g maanzaad
 • 240 ml kokosmelk
 • 3 citroenen geraspt
 • 3 el kokosolie gesmolten
 • 1 ei
 • 2 tl vanille extract

Instructies

 • Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. 
 • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een lobbig beslag.
 • Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden.
 • Zet het vuur naar middelhoog en bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
 • Serveer eventueel de pancakes met wat kokosroom, frambozen, ahorn siroop en verse munt.

Pin deze citroen-maanzaad pancakes!

citroen-maanzaad pancakes

Zin in meer lekkere ontbijt recepten? Neem eens een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar!