Wil je weer eens wat anders op tafel zetten? Maak dan deze hele knolselderij uit de oven! Het kost je maar 15 minuten werk en de oven doet de rest. Perfect dus!

Knolselderij is als je het aan mij vraagt echt een vergeten groente. Als ik het aan mensen om me heen vraag komen ze vaak niet verder dan gekookt en soms in een sellerijsalade, maar ja; die wordt dan gekocht in de winkel. Lekker natuurlijk, maar je kunt er ook dit geweldige gerecht mee maken! Eigenlijk zegt zelfs het merendeel van de mensen dat ze op 1 hand kunnen tellen hoe vaak ze per jaar knolselderij eten. Zo zonde, want het is echt een overheerlijke groente! Maak indruk met deze hele knolselderij uit de oven, wedden dat je tafelgenoten verrast zullen zijn?

Mocht je nu meer willen doen met knolselderij denk dan ook eens aan puree. Heerlijk! Je kunt alleen knolselderij gebruik, maar ook gemengd met pastinaak of aardappel zet je echt een overheerlijke puree op tafel. Wat extra groenten is altijd goed toch?!

Hele knolselderij

Ik kan me trouwens ook helemaal voorstellen dat je dit gerecht met de feestdagen op tafel zet. Extra feestelijk en omdat het zo lang in de oven moet staan heb je weer tijd om andere dingen te bereiden. Ideaal!

Hele knolselderij uit de oven

Dat is eens een andere manier om deze groente te eten!
Voorbereiding15 min
Bereiding4 uur
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 1 knolselderij grote
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl nigella zaadjes
  • 0.5 tl sumak
  • 0.25 tl komijnzaad (gemalen)
  • 0.25 tl kurkuma
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de onderkant van de knolselderij af (de wortels). Was de knolselderij goed en droog af.
  • Leg 2 vellen aluminiumfolie kruislings in een ovenschaal. Zet de knolselderij in het midden.
  • Pers de knoflook uit en meng met de overige ingredienten in een schaaltje door elkaar. Giet over de knolselderij heen.
  • Vouw de aluminiumfolie dicht over de knolselderij (gewoon losjes).
  • Gaar de knolselderij is 3-4 uur in het midden van de oven. Check na 3 uur een keer of deze al gaar is (dit kun je checken met een scherp mes, deze moet er makkelijk in te steken zijn).
  • Serveer de knolselderij met wat verse peterselie.

Pin deze hele knolselderij uit de oven!

Hele knolselderij

Ben je op zoek naar nog meer lekkers? Klik door voor nog meer lekkere groenterecepten!