Voor wie denkt dat sangria alleen lekker is in de zomer; i’ll prove you wrong! Namelijk met deze herfst sangria met witte wijn, rum, citrusfruit en specerijen. Lekker, fris en boordevol smaak! Perfect voor bij de volgende vrijdagmiddagborrel als je het mij vraagt.

Soms vind ik het extra leuk om ook wat meer aandacht te besteden aan de drankjes die ik op tafel zet. Als foodie denk ik al wat sneller aan het eten, maar juist het drinken kan ervoor zorgen dat een maaltijd/borrel helemaal af is. Extra tof om er dan een twist aan te geven zoals met deze herfst sangria!

sangria met witte wijn
De belangrijkste ingrediënten van deze sangria.

In dit recept gebruik ik een overheerlijke chardonnay van Gallo Family Vineyards. Deze wijn is perfect om te drinken bij romige pastagerechten, gegrilde kip of zachte kaas. Maar ook juist om er eens dit recept mee te maken perfect! De volle en lichtzoete smaak van deze wijn komt namelijk perfect tot zijn recht in dit drankje.

De Gallo familie maakt al 4 generaties lang (meer dan 80 jaar) de lekkerste wijnen waar je op elk moment van de dag van kan genieten. Zoals ik je graag met mijn recepten inspireer is dat ook wat Gallo met hun wijnen wil bereiken; mensen op iedere dag laten genieten! Hun slogan is ‘Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg Hallo tegen Gallo’.

Serveer dit drankje bij de borrel of op een feestje. Geniet samen van de gezelligheid, lekkere hapjes en uiteraard een lekker drankje! Door ervoor te kiezen om geen bruisend water aan de sangria toe te voegen is deze extra vol en sterk van smaak. Laat je vrienden/familie/collega’s zelf kiezen hoe sterk ze hem willen door het bruiswater er los bij te serveren. Zin in een cocktailavondje? Ook dan is dit recept perfect!

Herfst sangria met witte wijn
Herfst sangria met witte wijn

Als je dit recept gaat maken wil ik je aanraden om te kiezen voor biologische sinaasappels en grapefruits. Want juist omdat ze er met schil en al ingaan wil je natuurlijk zo min mogelijk troep in je drankje. Maak bij voorkeur de sangria ongeveer 3 uur voordat je deze wil gaan serveren. Op die manier trekken alle smaken goed in en daar wordt hij echt alleen maar lekkerder van!

Om het extra fijn te maken: van 16 t/m 22 oktober zijn enkele wijnen van Gallo Family Vineyards in de aanbieding bij de Jumbo! Je kunt dan onder andere de chardonnay die ik gebruik in dit recept kopen met korting, maar ook de merlot, moscato en white Zinfandel. Ik ben enthousiast, dus ik zou je zeker aanraden om lekker wat in te slaan! Dan heb je altijd een lekkere wijn op voorraad voor een etentje/feestje.

Herfst sangria met witte wijn

Het lekkerste drankje voor bij de borrel!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Rusttijd3 uur
Totale tijd3 uur 15 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

 • 1 fles Chardonnay Gallo
 • 4 sinaasappels
 • 2 grapefruits
 • 1 el gembersiroop
 • 50 ml donkere rum
 • 2 steranijs
 • 2 stokjes kaneel
 • 1 appel bv. Elstar
 • naar smaak bruisend water

Instructies

 • Pers 2 sinaasappels en 1 grapefruit uit. Zeef eventueel het sap als deze erg troebel is.
 • Snijd de andere 2 sinaasappels en grapefruit in halve plakken. Snijd het klokhuis uit de appel en ook deze in halve plakken. Doe in een grote schenkkan.
 • Giet het sap, rum en gembersiroop bij het fruit. Voeg ook de Gallo Chardonnay, kaneel en steranijs toe en roer alles goed door elkaar.
 • Laat alle smaken van de sangria goed intrekken (3 uur of langer) voordat je deze serveert.
 • Schenk naar smaak (ongeveer 1/3 tot 1/2) sangria in een glas en vul de rest bij met bruisend water.
 • Garneer eventueel met een extra stokje kaneel.

Pin deze herfst sangria met witte wijn!


Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening/ervaring.