In het rijtje van Turkse recepten kan dit zoete nagerecht eigenlijk niet ontbreken! Sütlac, oftewel, Turkse rijstpudding is 1 van de favorieten van mijn man. Een beetje vergelijkbaar met rijstebrij.

Als ik heel eerlijk ben zijn dit niet de recepten waar je mij persoonlijk blij mee maakt. Ik ben nou eenmaal niet zo’n fan van pudding, heeft iets met de consistentie en mijn moeder te maken denk ik zo… Want ja, je krijgt het toch vaak mee van je ouders he. Uiteraard heb ik het wel even geproefd nadat ik het recept op de foto heb gezet en manlief zei dat het overheerlijk was. Want ja, ik vind dan toch wel dat ik het even moet proeven! Het deed me eigenlijk vooral aan rijstevlaai denken qua smaak.

Nu zou het natuurlijk een beetje vreemd zijn als ik hier een heel betoog zou gaan houden over hoe ik dit recept niet lekker vind. Maar gelukkig vond ik het dus wél lekker. En dat manlief het perfect vond is ook een goed teken! Turks koken? Ik kan het dus wel!

Turkse rijstpudding

Deze Turkse rijstpudding kun je al gemakkelijk van te voren maken en dan klaarzetten voor in de avond. Mocht je hem liever als ontbijt eten, dan is daar natuurlijk ook helemaal niks mis mee! Oh enne, ook (lauw)warm erg lekker!

Turkse rijstpudding

Deze Turkse rijstpudding is heerlijk als ontbijt of nagerecht.
Bereiding30 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 5 porties

Ingrediënten

 • 110 g risottorijst
 • 475 ml water
 • 450 ml volle melk
 • 35 g suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2.5 el maizena
 • 1 el kaneel

Instructies

 • Doe de risottorijst en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het deksel er schuin op en laat 25 minuten doorkoken.
 • Hou 1 eetlepel melk achter.
 • Voeg 435 ml melk, de suiker en de vanille suiker toe aan de rijst. Kook enkele minuten goed door. Blijf ondertussen roeren.
 • Meng in een kommetje de eetlepel melk met de maizena goed door elkaar.
 • Voeg het maizena mengsel toe aan de rijst terwijl je blijft roeren. Kook de rijstpudding nog eens 10-15 minuten terwijl je regelmatig roert.
 • Schep het rijstmengsel in 5 kleine bakjes. Dek af met en theedoek (dan krijg je geen velletje) en laat compleet afkoelen.
 • Serveer de rijstpudding met een snufje kaneel.

Notities

Uiteraard kun je de rijstpudding ook warm eten, maar net wat je zelf het lekkerste vindt!

Pin deze Turkse rijstpudding!

Turkse rijstpudding