Met deze tomatenstoof met garnalen zet je een overheerlijke maaltijd binnen 35 minuten op tafel. Boordevol smaak en groenten is dit een gerecht wat makkelijk te combineren is met verschillende bijgerechten.

Het fijne aan dit recept is dat je er verschillende bijgerechten bij kunt eten. Denk aan rijst, zoals aangegeven in het recept, naan brood, couscous, quinoa of een lekkere frisse salade. Je kunt er echt alle kanten mee op, maar net waar jij zin in hebt!

Ik probeer in recepten altijd flink wat groenten te verwerken. In dit recept vindt je dan ook paprika’s, venkel en kikkererwten (alhoewel dat peulvruchten zijn). Op die manier weet je zeker dat je een lekkere hoeveelheid groenten eet en zeg nou eerlijk, groenten zijn ook gewoon onwijs lekker!

tomatenstoof met garnalen

Dit recept ontwikkelde ik speciaal voor Struik en hun nieuwe krachtbouillons. Ze zitten boordevol smaak en ik kan je vertellen; ze zijn echt lekker en je kunt er zoveel kanten mee op. Alle recepten die ik ontwikkelde vind je op hun vernieuwde website, je vindt er genoeg inspiratie voor de komende weken!

Extra leuk dus dat ik dit recept ook mag delen hier op mijn website. Zo kan ik nog meer mensen inspireren met de lekkerste maaltijden.

Tomatenstoof met garnalen

Een heerlijk stoofgerecht met tomaat, groenten en garnalen
Voorbereiding10 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 1 venkel
  • 1 el basilicum
  • 400 g kikkererwten
  • 1 pot Krachtbouillon Tomaat Struik
  • 1.5 pot water
  • 200 g garnalen
  • maizena (of ander bindmiddel) indien nodig
  • 4 personen rijst

Instructies

  • Maak de paprika’s en venkel schoon en snijd in reepjes.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de paprika- en venkelreepjes samen met de basilicum enkele minuten aan.
  • Voeg de Krachtbouillon Tomaat en water toe en breng langzaam aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de stoof. Warm goed door.
  • Als laatste voeg je de garnalen toe en laat even mee warmen.
  • Bind de saus met de maizena of ander bindmiddel indien nodig.

Pin deze tomatenstoof!

tomatenstoof