Website Builder Insider

YUM ik heb weer wat lekkers hoor! Deze smeuïge brownies met pindakaas en kruidnootjes, oh en een overheerlijke mascarpone topping. Klinkt hemels toch?! Laat ik je vertellen dat dat het ook echt is. Plus helemaal niet moeilijk om te maken!

Ik kreeg een kleine tijd geleden een fijn pakketje thuis gestuurd van Calvé, namelijk de enige echte Sinterklaas pindakaas, met kruidnootjes kruimel. Deze is Limited Edition en dus maar beperkt verkrijgbaar bij enkele supermarkten zoals Deen, Plus, Dirk, Nettorama, Spar, Jan Linders en Coop. En ja; op=op best jammer eigenlijk!

Mocht je nu achter het net vissen en deze overheerlijke pindakaas niet meer kunnen bemachtigen dan kun je uiteraard ook de normale pindakaas gebruiken. Eventueel spatel je dan een klein handje verkruimelde kruidnootjes door het browniebeslag.

Brownie met pindakaas en kruidnootjes

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik een basis recept voor brownies dat ik echt altijd gebruik. En ja, dat staat zelfs al hier op de website. Sinds 2015! Oei haha.. het is niet het meest mooie recept dat ik hier online heb staan, maar lekker zijn ze wel! (en dat is dan toch echt het belangrijkste)

Brownies met pindakaas en kruidnootjes

Een rijke chocolade brownie boordevol lekkers!
Voorbereiding20 min
Bereiding30 min
Totale tijd50 min
Porties: 12 personen

Ingrediënten

Brownie

  • 150 g pure chocolade
  • 150 g roomboter ongezouten
  • 125 g suiker
  • 125 g bruine bastersuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 4 eieren
  • 4 el pindakaas met kruidnootjes kruimel, Calve
  • 1 el melk

Topping

  • 250 g mascarpone
  • 200 g slagroom
  • 60 g suiker
  • 1 hand kruidnootjes

Instructies

Brownie

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een rechthoekige schaal of bakvorm in met wat boter (of bekleed deze met bakpapier).
  • Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, vergeet niet regelmatig te roeren.
  • Haal de pan van het vuur af en meng alle suikers door het chocolademengsel.
  • Meng vervolgens het meel en de zout er doorheen.
  • Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag, voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen door het beslag.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm.
  • Meng in een kommetje de pindakaas met de melk romig. Verdeel over de brownie.
  • Bak de brownie in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Topping

  • Mix de mascarpone met de slagroom en suiker tot deze stevig is.
  • Schep op de brownie en gebruik de bolle kant van een lepel om het te verdelen. Bestrooi met de kruidnootjes.

Pin deze brownies met pindakaas en kruidnootjes!

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Alle zoete recepten vind je op 1 pagina bij elkaar!