Eet jij ook graag met de seizoenen mee?! In dit artikel vind je een overzicht van de seizoensgroenten en fruit van November. Op deze manier weet je zeker dat je kiest voor de lekkerste smaken! Al eerder schreef ik een artikel over waarom het zo belangrijk is om te kiezen voor kleur en seizoen als het gaat om groenten en fruit. Lees het artikel hier: Kies voor kleur en seizoen.

…De producten die in seizoen zijn smaken niet alleen lekkerder, deze bevatten ook veel meer voedingsstoffen. Waarom? Omdat deze niet dagen lang getransporteerd hoefden te worden naar jouw lokale supermarkt. (en dan ga ik nog niet in op de nadelen voor het milieu…)…

Nu moet ik er wel meteen bij vermelden: blijf altijd opletten in de supermarkt. Wat is het land van oorsprong? Is dat bijvoorbeeld Kenia of Spanje? Hoe verder weg, hoe meer milieubelasting over het algemeen. Probeer zoveel mogelijk lokaal te eten, of ga eens naar de groenteboer en geef het aan. Wedden dat hij/zij genoeg lekkers in de winkel heeft liggen?

Seizoensgroenten November

 • Aardappelen
 • Aardpeer
 • Andijvie
 • Bleekselderij
 • Bloemkool
 • Boerenkool
 • Broccoli
 • Chinese kool
 • Courgette
 • Knolselderij
 • Koolraap
 • Pastinaak
 • Pompoen
 • Prei
 • Raapstelen
 • Rammenas
 • Rode biet
 • Rode kool
 • Savooikool
 • Spruiten
 • Uien
 • Veldsla
 • Venkel
 • Witlof
 • Witte kool
 • Wortelen

Seizoensfruit November

 • Appel
 • Banaan
 • Druiven
 • Mandarijn
 • Meloen
 • Peer
 • Sinaasappel

Pin dit handige overzicht op Pinterest!

Seizoensgroenten en fruit november