Als je denkt aan lunchen zonder boterham denk je vast niet zo snel aan wafels toch? Nou, deze spinaziewafels met geitenkaas zijn echt overheerlijk als lunch en ook perfect om mee te nemen naar naar school of werk. Weer eens wat anders!

Het is alweer een tijd geleden dan ik met manlief naar Parijs was en we een geweldig restaurant ontdekten. Een restaurant dat compleet draait om wafels, crêpes en nog veel meer lekkers! Klinkt dit je goed in de oren? Dan wil je de volgende keer dat je in Parijs bent zeker La crème de Paris bezoeken! In dat restaurant aten we beiden een overheerlijke hartige wafel als lunch en toen dacht ik al… dit moet ik vaker doen! (Wafels eten en naar Parijs gaan)

Dus ik zou zeggen; maak deze spinaziewafels binnenkort! Onwijs lekker met verschillende toppings en zeg nou zelf; een lust voor het oog. Overigens zou je deze wafels ook perfect als ontbijt kunnen eten, wellicht zonder de sterke geitenkaas maar dat laat ik aan jou over. Ook bij de brunch, uitgebreid zondagochtend ontbijt of een feestelijke lunch (hallo kerstmis) denk ik dat je hier punten mee scoort.

Spinaziewafels

Neem je de wafels mee als lunch? Laat ze dan compleet afkoelen voordat je ze in je lunchbox stopt. Neem de toppings apart mee zodat je wafel lekker vers blijft.

Spinaziewafels met geitenkaas

Heerlijk als lunch!
Voorbereiding3 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd13 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Wafels

 • 100 g boekweitmeel
 • 1 ei
 • 175 ml (plantaardige) melk
 • 1 el kokosolie
 • 1 flinke hand spinazie
 • 0.5 tl bakpoeder

Toppings

 • 1 handje rucola
 • 2 el geitenkaas bolletjes
 • 8 cherry tomaatjes

Instructies

 • Verwarm het wafelijzer.
 • Doe de ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag.
 • Schep of schenk het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar.
 • Verdeel de rucola, geitenkaas en tomaatjes over de wafels.

Pin deze spinaziewafels!

hartige wafels

Ben je op zoek naar meer lekkere inspiratie. Ik heb meer dan genoeg lekkere lunchrecepten online staan!