Sinds halverwege oktober (2019) is het mogelijk: je kunt je Pinterest startpagina aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. Laat je Pinterest mee veranderen met jouw interesses! Ik vertel je uiteraard graag meer over deze update, waarom het onwijs handig is en hoe je het bij jezelf instelt.

Zoals je wellicht wel weet is Pinterest 1 grote visuele zoekmachine, dat is ook precies wat dit zo’n geweldig platform maakt! Of je Pinterest nu persoonlijk gebruikt, voor je bedrijf of een combinatie van beide; het kan allemaal. We gebruiken Pinterest allemaal om te inspireren en geïnspireerd te worden, maar hoe geweldig is het dat je home feed nu ook mee kan veranderen met jouw persoonlijke interesses?!

Pinterest heeft geluisterd naar haar gebruikers

1 Van de meest gestelde vragen was namelijk of mensen hun home feed zelf konden aanpassen en toespitsen op wat ze wel en niet willen zien. Met deze update van het platform heeft Pinterest geluisterd naar haar miljoenen gebruikers wereldwijd, je kunt nu namelijk via je instellingen je startpagina helemaal afstemmen naar je eigen wensen. Nu zie je gemakkelijk welke borden, pins, accounts die je volgt en je zoekgeschiedenis hoe deze bijdagen aan wat je ziet. Plus dit kun je vervolgens aanpassen zodat het helemaal past bij waar je momenteel interesse in hebt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je recent hebt gezocht naar de nieuwste make-up trends, maar op je home feed (startpagina) hoef je geen voorgestelde pins te zien in deze categorie. Of misschien wil je voor een specifiek bord (of borden) geen aanbevelingen zien? Heel fijn, wat dan kan dus allemaal aangepast worden!

“We’ll always work to show you great recommendations, but taste is personal and we want you to have a bigger say in defining and refining your own tastes…”

– Pinterest

Zo pas je je startpagina aan

Je eigen Pinterest startpagina aanpassen is gelukkig helemaal niet moeilijk! 2 Keer klikken en je bent op de plek waar je alles kunt aanpassen. Naar mijn idee echt een ideale manier om alles helemaal aan te passen naar je eigen wensen.

Ga naar Pinterest en klik rechtsboven op de 3 bolletjes, in het dropdown menu selecteer je vervolgens ‘optimaliseer je startpagina’;

pinterest startpagina aanpassen

Vervolgens kom je op de pagina waar je kunt aanpassen voor welk bord je wel/geen aanbevelingen wilt zien. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe ik het heb ingesteld:

pinterest startpagina aanpassen

De andere tabbladen zijn; geschiedenis, onderwerpen en quiz. Bij de eerste 2 kun je ook aanpassen waar je wel/niet aanbevelingen voor wilt zien, via quiz kun je eventueel afbeeldingen selecteren die voor jou relevant zijn.

Bij mij is deze functie momenteel alleen nog beschikbaar via mijn desktop, dus nog niet in m’n app.

Waarom zie je bepaalde pins?

Een andere functie die hand-in-hand gaat met het zelf kunnen aanpassen van je Pinterest pagina draait specifiek om de pins op je startpagina. Wellicht zie je wel eens een pin en denk je; waarom zie ik deze? Voor jouw gevoel is deze wellicht helemaal niet relevant en snap je niet echt waarom deze getoond wordt. Dat kun je nu dus nakijken! Overigens werkt deze functie bij mij nu alleen nog op m’n app en niet via m’n desktop.

Klik op een afbeelding op je Pinterest startpagina, vervolgens klik je linksboven op de 3 bolletjes. Daarna krijg je 1 van de 2 onderstaande schermen te zien:

pinterest startpagina aanpassen

Zoals je ziet is de linkse pin geïnspireerd op 1 van mijn eigen borden en de rechter door recente activiteit (zoals klikken op een andere pin of zoekopdrachten).

Vervolgens kun je kiezen voor verbergen, klik je daarop dan kun je aangeven waarom je de pin niet meer wilt zien. Handig, want zo leert Pinterest jou en je voorkeuren nog beter kennen.

Je Pinterest startpagina

Persoonlijk vind ik dit een mooie nieuwe functie van Pinterest. Ik maak er dan tot nu toe ook al echt gebruik van, vooral ideaal omdat ik niet perse alle zoekopdrachten terug hoef te zien op mijn startpagina.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt! Handig, of denk je ‘nahh, geen toegevoegde waarde’?

Pinterest cursus

Wil je meer hulp met het perfect opzetten van een ijzersterke Pinterest strategie?
Volg mijn cursus ‘De kracht van Pinterest’!

Pin dit artikel over het zelf aanpassen van je Pinterest startpagina!