Het is weer de hoogste tijd voor overheerlijke lunch inspiratie! Deze wraps met hummus en geroosterde groenten zijn helemaal vegan en onwijs lekker. Lunchen met deze heerlijke wraps is zeker geen straf!

Voor deze lunch gebruik ik de overheerlijke wraps met extra groenten die je tegenwoordig kunt kopen, voel je vrij om voor jouw persoonlijke favoriet te kiezen. De hummus maken we natuurlijk ook zelf en de tomaat en radijsjes roosteren we in de oven waardoor ze echt een verrukkelijke smaak krijgen. Het klinkt zo misschien als wat veel werk, maar binnen 30 minuten maak je deze heerlijke lunch!

wraps met hummus

Ik hoor steeds meer om me heen dat mensen vegetarisch eten. Sommige voor 100% en andere mensen maken steeds bewustere keuzes en kiezen voor afwisseling, 4 dagen vegetarisch en 3 dagen vlees/vis. Ook zijn er steeds meer mensen die vegan eten, al dan niet bewust. Want als je deze wraps maakt heb je al een vegan maaltijd te pakken. En zeg nou zelf; als je hiermee luncht kom je echt niks tekort toch?!

Voor dit recept gebruik ik de olie blend van Becel, deze is namelijk echt onwijs lekker van smaak en dat komt alleen maar ten goede in dit recept! Deze olie blend is gemaakt van olijfolie, zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Deze oliën bevatten van nature Omega 3 & 6 en dat is weer goed voor je hart en een gezond cholesterolgehalte. Juist als je plantaardig/vegan/vegetarisch gaat eten krijg je al sneller deze gezonde vetten binnen. Omega 3 & 6 zijn essentiële vetzuren, oftewel deze kunnen niet aangemaakt worden door ons lichaam en moeten we dus verkrijgen uit voeding. Een extra steuntje in de rug dus voor het gebruik van deze olie blend.

Zelf probeer ik er ook steeds iets meer mee bezig te zijn en juist te kiezen voor de afwisseling. Ik kan goed vlees laten staan en een vegan maaltijd eet ik eigenlijk al vaker zonder daar bewust voor te kiezen. Want heel eerlijk; een AVGtje vind ik persoonlijk veel lekkerder zonder die V!

wraps met hummus

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je wellicht al dat ik echt fan ben van lunchen zonder boterham! Ik claim ook gewoon #lunchenzonderboterham op Instagram én ik heb een e-book gemaakt met mijn 10 favoriete salades. Lunchen zonder boterham kan namelijk zo onwijs lekker en veelzijdig zijn! Wat mij betreft 300% beter dan een boterham met kaas. Deze wraps passen dus mooi binnen dit principe!

Wraps met hummus en geroosterde groenten

Een heerlijke vegan lunch!
Voorbereiding8 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd28 minuten
Porties: 2 wraps

Ingrediënten

Geroosterde groenten

 • 1 bos radijsjes
 • 12 cherry tomaatjes
 • 1 snuf zout en peper
 • 1,5 el Becel olie blend
 • 1 tl oregano

Hummus

 • 1 blik kikkererwten (264 g uitgelekt)
 • 3 el Becel olie blend
 • 1 snuf zout en peper
 • 1 el oregano

Wraps

 • 2 wraps
 • 1 hand botersla

Instructies

Groenten roosteren

 • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
 • Maak de radijsjes schoon en snijd de helft doormidden en de andere helft in vieren. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en een flinke snuf zout en peper.
 • Rooster de radijsjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Snijd ondertussen de tomaatjes, ook hier snijd je sommige doormidden en sommige in vieren.
 • Haal de bakplaat uit de oven. Leg de tomaatjes bij de radijsjes en bestrooi met de oregano. Schep goed door elkaar.
 • Rooster de radijsjes en tomaten nog een 8 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de hummus;

 • Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in je keukenmachine. Voeg de olijfolie en een royale snuf zout en peper toe en mix tot een gladde en romige massa.
 • Voeg de oregano toe en mix nog eens goed door. Proef de hummus en breng eventueel verder op smaak.

Wraps maken

 • Verdeel 1,5 el hummus over de wraps. Verdeel de sla en de geroosterde groenten erover.

Pin deze heerlijke wraps met hummus!