Yes, het is weer tijd voor een lekker soeprecept! Namelijk deze courgette-prei soep. Onwijs smaakvol en makkelijk te maken, lekker als lunch of voorgerecht. Als je net als ik fan bent van een goede soep dan moet je deze zeker een keer maken!

Elke keer als in een soeprecept online zet zeg ik: oh wat hou ik toch van soep! Het is ook gewoon echt zo… als ik mag kiezen eet ik het liefste minimaal 5 keer per week een lekker soepje. Als lunch vind ik het heerlijk, maar ook als lichte maaltijd met een stokbroodje erbij is het perfect. Op en top verwarmend comfort food.

Mocht je op zoek zijn naar meer soeprecepten: ik heb al verschillende heerlijke variaties online staan. Neem een kijkje op mijn soep recepten pagina, daar staat alles bij elkaar! Van wortelsoep tot tomatensoep en van paksoisoep tot minestrone; er is echt keuze genoeg.

Courgette-prei soep
Courgette-prei soep

Dit recept heb ik gemaakt voor de foodblogswap van deze maand. Ik werd gekoppeld aan Pienskeuken en heb haar recept wat aangepast naar eigen smaak. Zo gebruik ik een iets andere verhouding qua groenten en ik voeg oregano toe. Het originele recept van deze soep vind je bij Pien!

Courgette-prei soep

Perfect als lunch of licht voorgerecht
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1.5 tl olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 750 ml groentebouillon

Instructies

  • Maak de courgette en de prei schoon en snijd in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de courgette en prei enkele minuten aan.
  • Voeg de oregano en een snuf peper toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.

Pin deze courgette-prei soep!

Courgette-prei soep