Deze courgette-erwten soep met pesto, pijnboompitten en pasta strikjes is echt zo onwijs lekker! Een soep met een mooie decoratie die het goed zal doen als voorgerecht bij elk etentje. Wat denk je van deze soep als voorgerecht komende kerst? Lekker feestelijk toch?!

Zoals je wellicht al wel weet ben ik fan van lekkere soepjes. Perfect als voorgerecht en net zo lekker als een verwarmde lunch of lichte maaltijd. Daarom kies ik bij een feestelijke maaltijd al snel voor een soep als voorgerecht. Uiteraard is het dan wel leuk om er net dat beetje extra aandacht aan te besteden en niet “gewoon” een kommetje soep te serveren.

Ik maakte deze soep voor ons vervroegd kerstdiner, een rondje proefkoken zeg maar. Inclusief een overheerlijke gevulde kalkoen en nog veel meer lekkers! Deze soep was het perfecte voorgerecht; licht en vol smaak. Overigens ook helemaal goedgekeurd door al mijn tafelgenoten.

Courgette-erwten soep
Courgette-erwten soep

De soep en alle decoratie kun je makkelijk voorbereiden. Bewaar alles in de koelkast en warm de soep op net voor het serveren. De decoraties haal je tegelijker tijd uit de koelkast en kunnen best koud in de soep. Die warmen dan snel genoeg op 🙂 .

Mocht je trouwens wat minder werk willen hebben dan kun je er ook voor kiezen om kant-en-klare pesto te gebruiken voor de decoratie. Koop dan wel echt goede pesto, want anders denk ik dat je hem beter weg kunt laten. Of gewoon zelf maken, want dat is dus echt helemaal niet moeilijk. Het is een kwestie van alles bij elkaar doen en de keukenmachine aan zetten.

Courgette-erwten soep

Een heerlijke soep boordevol smaak!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Soep

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 aardappels
  • 2 courgettes
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 1 L groente bouillon
  • 75 ml slagroom

Pesto

  • 20 g basilicum blaadjes
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 2.5 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuf zout & peper

Andere decoratie

  • 40 g erwten (diepvries)
  • 40 g farfalle
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 handje basilicum blaadjes

Instructies

  • Snipper de ui, schil de aardappel en snijd in blokjes en snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit hierin de ui aan tot deze glazig ziet. Voeg dan de aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de courgette en de erwten toe en bak ook 2 minuten mee.
  • Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag als de soep kookt en laat deze ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de pasta en de overige erwten gaar in een pannetje met ruim water. De erwten mogen wat korter koken dan de pasta, hou daar rekening mee met het toevoegen aan de pan.
  • Doe de ingredienten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot een egale pesto. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder vetstof) goudbruin.
  • Ondertussen is de soep klaar, haal deze van het vuur af en voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer de soep met de pesto, extra erwten, pasta, pijnboompitten en wat extra basilicum.

Pin deze courgette-erwten soep!

Courgette-erwten soep