Als je aan kerst denkt dan horen daar tegenwoordig toch echt wel cranberry’s bij! Dus vandaag geef ik je een recept voor een overheerlijke cranberry cocktail. Perfect voor tijdens de feestdagen, maar eigenlijk ook gewoon bij elk feestje goed…

De gesuikerde cranberry’s bovenop het glas maken deze cocktail extra feestelijk en extra lekker! Uiteraard geef ik je hiervoor ook de bereidingswijze, die overigens echt heel erg makkelijk is. Je moet er alleen een beetje geduld voor hebben. Zorg als je ze bovenop het glas legt ze niet je drankje aanraken zodat het suikerlaagje mooi blijft. Het is een aanrader om ze door je gasten we in het drankje te laten doen, dat laagje suiker maakt de cocktail namelijk nét iets lekkerder 🙂 .

Cranberry cocktail

Eerlijk is eerlijk, ik gebruik dus nooit cranberry’s voor recepten/gerechten. Tot dit jaar! Ik maakte namelijk een overheerlijke cranberry-appel compote (die komt nog online) voor bij de gevulde kerstkalkoen en deze cranberry cocktail. Ik weet eigenlijk niet waarom het zo lang heeft moeten duren voordat ik ze zelf ging gebruiken… want ze zijn zo onwijs lekker!

Cranberry cocktail
Cranberry cocktail

Ik vind deze cocktail dus een mooi aperitiefje voor een uitgebreid kerstdiner, of voor bij een gezellige borrel. Het is weer eens echt wat anders! En liever alcoholvrij? Dan laat je gewoon de wodka weg!

Laat de cranberry’s minimaal 2 uur weken in het suikerwater, langer mag uiteraard ook. Lekker handig want zo heb je op het moment van serveren nog maar weinig werk!

Cranberry cocktail

Een verfrissend drankje met de welbekende cranberrry smaak.
Bereiding15 minuten
Wachttijd2 uur
Porties: 1 porties

Ingrediënten

Gesuikerde cranberry's

 • 100 g cranberry's
 • 60 g suiker
 • 100 ml water
 • 50 g suiker voor decoratie

Cranberry cocktail

 • 30 ml vodka
 • 60 ml cranberry sap
 • bruisend water
 • ijsblokjes
 • 3 blaadjes munt

Instructies

Gesuikerde cranberry's

 • Was de cranberry's en doe ze in een glas of pot die hitte bestendig is.
 • Kook het water met 60 gram suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Giet het suikerwater over de cranberry's en laat ze minimaal 2 uur staan.
 • Giet de cranbeery's af. Doe de rest van de suiker in een kommetje en schep hierin een lepel cranberry's. Rol ze er goed doorheen zodat er een mooi suikerlaagje ontstaat. Herhaal tot ze allemaal een laagje hebben.

Cranberry cocktail

 • Doe een aantal ijsblokjes in een glas.
 • Giet hier vervolgens vodka in, daarrna de cranbeerysap en top af met bruisend water.
 • Prik enkele cranberry's aan een stokje en leg deze op het glas. Garneer met 3 blaadjes munt.

Notities

De gesuikerde cranberry’s zijn genoeg voor meerdere cocktails!

Pin deze cranberry cocktail!

Cranberry cocktail