Met zoveel restaurants en diners weet je eigenlijk niet zo goed waar je echt lekker kunt ontbijten. In dit artikel zet ik mijn 3 favoriete ontbijtplekjes van New York op een rij! Stuk voor stuk hebben wij er heerlijk gegeten én de bediening is top!

Als ik iets belangrijk vind als ik op een citytrip ben dan is het wel lekker eten. Want dat doe je dan alleen nog maar in restaurantjes en ontbijt, lunch, diner; het moet allemaal overheerlijk zijn voor deze foodie! 😉 We hebben in New York een aantal keer overheerlijk gegeten en vandaag geef ik je mijn top 3 van lekkere restaurants om te ontbijten! Allemaal compleet anders, dus er zit zeker wat wils voor je tussen.

Ik vind het altijd moeilijk, in zo’n grote stad als New York zijn er onwijs veel mogelijkheden om uit eten te gaan. Zoveel dat je eigenlijk niet meer weet waar je moet beginnen en waar je nu echt lekker kunt eten. Deze 3 zijn top! Van een echte Amerikaanse diner tot bagels en Turks ontbijten.

Big Daddys - New York
Big Daddys - New York
Big Daddys - New York
Big Daddys - New York
Big Daddys - New York

1. Big Daddy’s

Een echte diner, een beetje terug in het verleden met de geweldige inrichting. Wij hebben hier echt van genoten, het is echt een diner zoals je jezelf voorstelt bij iets lekker typisch Amerikaans. De inrichting is perfect op elkaar afgestemd, van foto’s van beroemdheden tot kauwgomballen automaten.

Je kunt er de gehele dag door terecht voor ontbijt, maar ze hebben ook heerlijke burgers en andere zoete gerechten. Ik ontbeet er met breakfast waffles en die waren me toch een partij lekker! Zeker een aanrader!

Big Daddy’s
239 Park Avenue South
New York

Zuckers bagels
Zuckers bagels
Zuckers bagels
Zuckers bagels
Simit sarayı
Zuckers bagels

2. Zucker’s bagels & smoked fish

Zeg je New York dan zeg je bagels. Zuckers is een fijne plek als je lekkere bagels wilt scoren om mee te ontbijten in New York. Het enige nadeel: er is zoveel te kiezen! Alleen al rond de 30 verschillende soorten bagels… en dan heb ik het nog niet gehad over alle mogelijkheden om ze mee te beleggen. Van hartig tot zoet, alles is mogelijk!

Je besteld je bagel aan de balie en vervolgens kun je plaats nemen voor in het restaurant of je neem ze mee to-go. Wij hadden geluk, er stond niemand achter ons in de rij waardoor we wat uitgebreid konden kijken naar alle mogelijkheden. Overigens is de koffie hier ook echt heerlijk!

Zuckers bagels & smoked fish
Verschillende locaties
New York

Simit sarayı
Simit sarayı

3. Simit Sarayı

Ben je klaar met alle pannenkoeken en wafels dan is dit restaurant een aanrader! Je vindt ze in verschillende steden ter wereld en zo dus ook in New York. De meneer was hier echt helemaal blij mee want het is een Turks restaurant.

Je kunt er terecht voor een uitgebreid Turks ontbijt; helemaal zelf samen te stellen met bijvoorbeeld simit, andere broodjes, ei, fetakaas en nog veel meer. Manlief ging dan ook voor een traditioneel Turks ontbijt en ik koos voor een broodje met fetakaas. Ook hier goede koffie, maar de Turkse thee maakt het ontbijt eigenlijk pas echt helemaal compleet.

Simit Sarayı
435 5th Avenue
New York

Pin deze tips om te ontbijten in New York!

Ontbijten in New York