Dit recept is echt het perfecte bijgerecht als je nog op zoek bent naar wat lekkers voor je diner. Deze knolselderij-aardappelpuree zit boordevol smaak, is heerlijk romig én is makkelijk te maken. Perfect om wat extra groenten aan je maaltijd toe te voegen!

Knolselderij is wat mij betreft echt een vergeten groente. Een groente die eigenlijk onwijs makkelijk te verkrijgen is in elke supermarkt, bij de groenteboer of op de markt. Maar op de een of andere manier is het toch zo’n groente die veel mensen niet met regelmaat in huis halen. Zonde als je het mij vraagt! Want het is zo lekker!

Deze knolselderij-aardappelpuree uit de oven (met kaas uiteraard) is ook een perfect bijgerecht voor kerst, of eigenlijk bij elk diner. Ik raad je dan ook zeker aan om deze met grote regelmaat op tafel te toveren! Overigens is deze puree ook onwijs lekker as-is; dus zonder het in de oven te schuiven met een laagje kaas.

Knolselderij-aardappelpuree

Deze puree is echt de basis van een tal van overheerlijke gerechten! Denk aan jouw favoriete gerecht met puree en vervang het door deze variant, er zijn echt zat van mogelijkheden. Uiteraard kun je binnenkort van mij ook nog wat lekkere inspiratie verwachten. Maar laten we beginnen met de basis 🙂

Knolselderij-aardappelpuree
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Knolselderij-aardappelpuree uit de oven

Het perfecte bijgerecht voor elk diner
Voorbereiding10 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 500 g aardappelen iets kruimig
  • 40 g roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper
  • 40 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
  • Doe in een pan met ruim water, een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook tot de groenten helemaal zacht zijn.
  • Giet af en laat het even uitwasemen voordat je ze terug in de pan doet.
  • Voeg de roomboter, melk en een flinke snuf zout en peper toe en stamp tot een romige puree. Proef en breng eventueel verder op smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Verdeel de puree over een ovenschaal of over kleinere ovenschaaltjes. Bestrooi met de gerapste kaas.
  • Bak de puree in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten tot het een mooi goudbruin korstje heeft.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de kerst? Ik heb alle kerstrecepten bij elkaar staan!

Pin deze knolselderij-aardappelpuree!

Knolselderij-aardappelpuree