Mijn absolute favoriete chocolaatje in dit seizoen en eigenlijk is zelf maken net zo gemakkelijk als zelf kopen. Deze kerst chocoladeflikken maak je binnen 10 minuten en precies zoals jij ze het allerlekkerste vindt. Leuk toch om met kerst op tafel te zetten?!

Eigenlijk wist ik wel dat ze zo makkelijk te maken zijn, maar toch deed ik het nooit. Deze keer had ik én een nieuw kookboek die me op het idee bracht én ik had nog wat kerst-sprinkles over die ik nu mooi kon gebruiken voor deze snoepjes. Ik vind ze er onwijs feestelijk en lekker uitzien en ik weet dan ook dat er bij ons een schaaltje met deze chocolaatjes op tafel zal staan!

kerst chocoladeflikken

Simplissime – het allermakkelijkste kerst kookboek ter wereld

Vind jij het lastig om te koken met kerst en ervaar je veel stress rond deze tijd van het jaar? Dan biedt dit kookboek uitkomst! Met makkelijk recepten die maximaal 6 ingrediënten bevatten én allemaal beschreven in duidelijke stappen: veel makkelijker kun je het niet krijgen hoor!

Bij elk recept zijn de ingrediënten en het uiteindelijke gerecht gefotografeerd. Daarnaast zijn de stappen echt onwijs makkelijk per recept waardoor ik zeker weet dat iedereen wat lekkers op tafel kan toveren! Van oesters tot een salade met eend en rivierkreeft, van wildpaté tot gevulde kalkoen met ananas en van chocoladebuche tot driekoningenbrood; alles om jouw kerst tot een succes te maken!

Mooi kerstkadootje ook als je het mij vraagt!

Het allermakkelijkste kerst kookboek ter wereld – J-F Mallet – € 17,50

kerst chocoladeflikken

Je kunt voor deze kerst chocoladeflikken alle soorten sprinkler gebruiken die jij in huis hebt of het leukste vindt. Ik had toevallig nog een kerstmix liggen, maar ook discodip of effen sprinkles geven een leuk effect!

Kerst chocoladeflikken

Het makkelijkste en lekkerste kerst chocolaatje
Bereiding15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 40 g sprinkles naar keuze

Instructies

  • Smelt 150 gram van de chocolade au-bain-marie. Hak de overige 50 gram chocolade in grove stukken
  • Als de chocolade gesmolten is haal je het van de warmtebron, voeg dan de resterende 50 gram toe en roer goed door.
  • Bekleed een (snij)plank met een vel bakpapier, schep hierop chocolade in kleine hoopjes en gebruik de bolle kant van het lepeltje om hier rondjes van te vormen.
  • Bestrooi met de sprinkles.
  • Zet ze in de koelkast om uit te harden.

Pin deze kerst chocoladeflikken!

kerst chocoladeflikken

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten voor de feestdagen? Ik heb alle kerst recepten bij elkaar staan!