Je hebt van die gerechten waarvan je hoopte dat je ze veel eerder ontdekt had, daar is deze cranberry-appelcompote 1 van. Voor mij tenminste zeker wel! Een overheerlijke mix van zoet-zuur en perfect bij kalkoen, gevogelte of vlees.

Officieel is het cranberry seizoen (in Nederland) van september tot eind oktober in Nederland, toch verschijnt dit besje pas rond de kerst bij ons op tafel. Zonde eigenlijk want het is echt een heerlijk besje dat perfect te gebruiken is in verschillende recepten. Zoals in cakes, maar ook in drankjes (bijvoorbeeld deze cranberry cocktail) en uiteraard in deze cranberry-appelcompote.

Cranberry-appelcompote

Wij aten deze compote bij een gevulde kerstkalkoen, wat echt een match made in heaven is! Verder lijkt me dit onwijs lekker bij elk ander gevogelte maar ook bij een gerecht met varkensvlees moet dit perfect passen. Sowieso denk ik dat het, ongeacht de andere gerechten, een mooie en simpele aanvulling is op je kerstdiner.

Deze cranberry-appelcompote is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker.

Cranberry-appelcompote

Een overheerlijk en simpel bijgerecht
Voorbereiding5 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g cranberry's
  • 1 appel
  • 15 g roomboter
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 30 g suiker
  • 0.5 tl kaneel

Instructies

  • Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe alle ingredienten samen in een steelpannetje.
  • Verwarm het goed door en blijf regelmatig roeren. Binnen 15-30 minuten zijn de cranberry's en appel zacht en is je compote klaar.

Pin deze cranberry-appelcompote

Cranberry-appelcompote