Soms is het lekker om extra uitgebreid te ontbijten, vooral in het weekend en met feestdagen. Deze vegan wentelteefjes met banaan en rood fruit zijn echt een gebakje om te eten! Een lekker én gezond ontbijt dat er ook nog eens onwijs feestelijk uit ziet; perfect dus!

Wentelteefjes zijn voor mij echt een gerechtje dat verbonden is met feestdagen maar ook juist familie en gezelligheid. Een gerecht dat ik eigenlijk nooit “zomaar” eet, nu niet en vroeger ook niet. Dit was altijd echt iets speciaals en dat is het in mijn ogen ook altijd gebleven. Een traktatie en een echt verwenmomentje. Daarom wilde ik dit overheerlijke recept ook zeker met jullie delen als kerst inspiratie.

Ik kreeg een aantal keer de vraag via Instagram of ik ook vegan kerst inspiratie wilde delen dit jaar. Nu staan er al enkele lekkere vegan recepten online maar ik geef graag meer inspiratie! Veel inspiratie online is voor borrelhapjes of juist het diner, maar het ontbijt/brunch vind ik net zo belangrijk met de kerst! Daarom leek het me extra leuk om een gezond en lekker ontbijtrecept te maken, geen smoothiebowl of chiapudding maar juist eens wat anders! Al met al denk ik dat je iedereen blij maakt hiermee, want wat zijn ze lekker. Ze zijn smeuïg en het rode fruit samen met de banaan en yoghurt zijn echt een feestje erbij!

Vegan wentelteefjes
Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes zijn gewoon echt het allerlekkerste met brood dat al een dagje oud is. Als het brood heel erg vers is dan is het namelijk gewoon net iets te zacht. Heb je geen oud brood? Leg het brood dan gewoon een uurtje uit de verpakking op je aanrecht, dan droogt het vanzelf wat uit.

Vegan wentelteefjes met banaan en rood fruit

Een echt verwenreceptje! Gezond en onwijs lekker.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen.

Ingrediënten

Vegan wentelteefjes

 • 1 banaan
 • 75 ml amandelmelk
 • 0.5 tl kaneel
 • 0.5 tl vanille extract
 • 0.5 el maizena
 • 1 snufje zout
 • 4 sneeën brood
 • 2 el Becel original om in te bakken

Toppings

 • 1 banaan
 • 115 g rood fruit (diepvries)
 • 0.5 tl vanille extract
 • 0.5 el water
 • 1 el amandelschaafsel
 • 4 el plantaardige yoghurt

Instructies

 • Mix met een blender (of staafmixer/keukenmachine) banaan, amandelmelk, kaneel, vanille extract, maizena en het zout tot een glad mengsel. Giet in een diep bord.
 • Doe het rood fruit met vanille extract en water in een pannetje en warm door.
 • Verhit een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur tot middelhoog en verhit de Becel original.
 • Haal het brood met beide zijdes door het banaanmengsel. Leg meteen in de pan, herhaal tot je pan vol is.
 • Bak de wentelteefjes in enkele minuten goudbruin en gaar.
 • Snijd de extra banaan in plakken.
 • Leg op elk bord een wentelteefje en beleg met de plakjes banaan. Leg er een tweede wentelteefje op, verdeel de plantaardige yoghurt erover en schep het rood fruit erop. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Pin deze vegan wentelteefjes!

Vegan wentelteefjes

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening/ervaring.