Deze kerstboom schuimpjes zijn echt perfect voor de finishing touch van jouw nagerecht komende kerst! Ik bedoel; té schattig toch?! Naast dat ze er zo feestelijk uit zien zijn ze uiteraard onwijs makkelijk om te maken, plus goed voor te bereiden.

Schuimpjes blijven, als je ze tenminste goed luchtdicht verpakt, echt tijden goed! Wat dus ideaal is, want dat betekend dat je deze schuimpjes nu al kunt maken voor de kerst en dat je er dan geen omkijken meer naar hebt. Ik zeg doen! Want deze kerstboompjes maken elk gerecht een feestje toch?

Kerstboom schuimpjes
Kerstboom schuimpjes

Dit soort schuimpjes zijn perfect om elk “normaal” nagerecht een echt kerstgevoel te geven! Denk bijvoorbeeld aan deze tiramisu dip, een cashew chocolademousse of een geweldige dripcake. Maar ook een lekker bolletje ijs met wordt er al meteen extra feestelijk van!

Kerstboom schuimpjes

Hiermee wordt alles een feest!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 45 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 90 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 8 g maizena
  • sprinkles

Instructies

  • Zorg dat je kom en mixer brandschoon zijn voordat je begint.
  • Klop de eiwitten met de suiker tot deze stijve pieken vormt.
  • Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel dit er doorheen.
  • Voeg een beetje kleurstof toe en meng dit er door heen, begin met een beetje; je kunt altijd extra toevoegen.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden celsius.
  • Teken op bakpapier de vormpjes voor de kerstbomen, hou rekening met de stokjes! Draai het bakpapier om en plak de hoekjes vast met een klein beetje eiwitschuim.
  • Leg de tandenstokers/stokjes half in de kerstbomen.
  • Schep het eiwit in een spuitzak met rechthoekig mondje. Spuit hiermee de kerstbomen op, begin met de brede onderkant en werk zo naar het puntje toe. Bestrooi met de sprinkles.
  • Bak de schuimpjes 1,5 uur in het midden van je oven. Laat ze afkoelen in de oven.

Pin deze kerstboom schuimpjes!

kerstboom schuimpjes