Zo dat is nogal een mond vol: knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons. Lekker is het zeker kan ik je alvast verklappen! Heerlijk voor een maaltijd zonder vlees en boordevol smaak en groenten.

Al eerder deelde ik een knolselderij-aardappel puree uit de oven, met kaas uiteraard, deze is zo ongelofelijk lekker! Maar uiteraard kun je deze heerlijke puree gebruiken als basis voor zoveel meer recepten. Perfect voor stamppotten, zoals deze met andijvie. Maar ook met wortelen er doorheen zodat je een hutspot maakt is het echt onwijs smakelijk (en ik kan het weten, die heb ik uiteraard ook al gemaakt). Ik vind het toevoegen van knolselderij gewoon echt een onwijs goed idee; niet alleen voor de smaak maar ook juist om wat extra groenten toe te voegen aan een maaltijd.

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons
knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

Ik hou er echt van, eten uit een kommetje. Het heeft meteen zo’n instant comfort-food gevoel en dat vind ik altijd wel welkom in de winter!

De gemarineerde champignons zijn een perfecte vleesvervanger. Sowieso merk ik dat ik steeds minder vlees eet, ik heb er niet zo’n behoefte meer aan. Wel vind ik het dan een goed idee om het door iets anders en hartigs te vervangen, een beetje umami met deze champignons! Liever een vegan maaltijd? Dat is geen probleem! Vervang de roomboter en melk door een plantaardige variant.

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

Perfect comfortfood en boordevol smaak
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 40 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

knolselderij-andijviestamppot

  • 0.5 knolselderij
  • 300 g aardappelen iets kruimig
  • 15 g roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper
  • 150 g andijvie

Gemarineerde champignons

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 tl tijm

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Doe in een afsluitbaar zakje.
  • Maak de teen knoflook schoon en snipper deze. Voeg met de olijfolie, balsamico azijn en tijm toe aan de champignons en schud goed door elkaar. Laat deze minimaal 1 uur marineren.
  • Maak de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd deze in blokjes.
  • Kook in een pan met ruim water en een flinke snuf zout gaar. Giet af en laat uitwasemen.
  • Bak de champignons gaar in een koekenpan zonder vetstof (dat zit al in het zakje).
  • Pureer de knolselderij en de aardappel met de roomboter en een scheut melk.
  • Zet de pan op laag vuur. Voeg de andijvie en een snuf peper en zout toe en schep alles goed om. Verwarm alles nog enkele minuten.
  • Serveer de stamppot met de gemarineerde champignons.

Pin deze knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons