Met deze kip-spinazieburgers zet je binnen 25 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Die burgers maken we natuurlijk gewoon lekker zelf, want dat is echt onwijs makkelijk (en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar). De rauwkost maakt het plaatje compleet!

Als ik zo kijk naar mijn receptenindex hier op mijn website dan valt het me op dat ik de laatste tijd vooral tussendoortjes, drankjes, bijgerechten en soep heb gedeeld. De maaltijden zijn een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Dat klopt eigenlijk ook wel als ik denk aan wat wij de laatste tijd eten als avondeten, het is vaak hetzelfde… we gaan van een pasta naar aardappeltjes en chili naar salade. Tijd om daar wat verandering in te brengen dus!

Ik vind het overigens onwijs fijn dat je deze kip-spinazieburgers binnen 30 minuten op tafel zet. Met een frisse salade of andere groenten naar keuze erbij heb je echt een heerlijke maaltijd. Wij aten er een salade en boontjes bij; boontjes en broccoli zijn echt mijn lievelings (en aangezien ik meestal kook…).

Kip-spinazieburgers met rauwkost
Kip-spinazieburgers met rauwkost

Onderstaand recept is ook echt helemaal WW-proof! Ideaal dus mocht je hier rekening mee houden, deze burgers zijn per portie 4 punten (uitgerekend binnen het blauwe plan, ik weet niet of het verschil maakt als je in een ander plan zit). Maar geniet er van!!

Kip-spinazieburgers met frisse rauwkost

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 3 porties

Ingrediënten

Kip-spinazieburgers

 • 250 g kipfilet gemalen tot gehakt
 • 40 g spinazie
 • 1 tl gemalen gember
 • 0.5 tl gemalen komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 flinke snuf zout& peper

Frisse rauwkost

 • 150 g gemengde rauwkost
 • 1.5 el Griekse yoghurt
 • 1 tl mayonaise
 • 1 snuf zout & peper

En verder…

 • 3 kaiserbroodjes
 • 1 krop baby romaine sla

Instructies

 • Hak de spinazie fijn.
 • Meng in een kom alle ingredienten voor de kip-spinazieburgers goed door elkaar. Vorm van het mengsel 3 burgers.
 • Verhit een pan met 1 tl olijfolie op middelhoog vuur. Bak de burgers aan beide zijdes goudbruin en gaar.
 • Meng in een kom de rauwkost, yoghurt, mayonaise en een snuf zout en peper door elkaar.
 • Snijd het uiteinde van de baby romaine sla af en haal de blaadjes los.
 • Snijd de broodjes doormidden, verdeel de sla erover, leg er een burger op en maak af met een volle lepel rauwkost.

Pin deze kip-spinazieburgers met frisse rauwkost!

Kip-spinazieburger met rauwkost