Jaja, ontbijten was echt nog nooit zo’n feestje! Zet deze red velvet pannenkoeken met fruit en roomkaasdrizzle op tafel en ik weet zeker dat elk ander ontbijt hierbij in het niet valt. Al is het alleen al door die kleuren die je bijna toeschreeuwen!
Red velvet cake, het was vorig jaar (en misschien eigenlijk al eerder) helemaal hot and happening. Vroeger toen de cacao nog “ouderwets” was werd de taart automatisch deze kleur door de toevoeging van zuur, vaak was dat azijn. Tegenwoordig is dat eigenlijk niet meer te doen met onze cacao, dus komt de rode kleur meestal uit een potje of van bietensap. In deze pannenkoeken gebruik ik een gel kleurstof van goede kwaliteit en hoef ik daarom ook niet zoveel toe te voegen. Je kunt elke kleurstof gebruiken, wel kan het zijn dat je iets meer moet toevoegen om dezelfde kleur te krijgen.
Het fruit kun je uiteraard vervangen door jouw favoriete fruit, ik vind frambozen en blauwe bessen echt onwijs lekker én zeg nou zelf… ze matchen toch geweldig mooi met deze red velvet pannenkoeken?! De roomkaasdrizzle maakt dit ontbijt echt nog lekkerder dan dat het al is.
Wil je ook van die mooie ronde pannenkoeken serveren? Maak het jezelf gemakkelijker en doe het beslag in een spuitzak of lege knijpfles. Ideaal! Zo worden de altijd mooi rond.
Volg je WW? Deze red velvet pannenkoeken (met fruit én roomkaasdrizzle) zijn 6 punten per portie.
Red velvet pannenkoeken met fruit en roomkaasdrizzle
Ingrediënten
Red velvet pannenkoeken
- 150 g skyr
- 1 ei
- 70 g meel
- 0.5 tl baksoda
- 1 tl vanille extract
- 1 tl suiker
- 65 ml melk
- 1.5 tl cacao
- 0.25 tl rode kleurstof
Topping
- 30 g roomkaas
- 1 tl citroensap
- 0.5 tl poedersuiker
- 1 handje frambozen
- 1 handje blauwe bessen
Instructies
- Meng in een kom skyr, ei, meel, baksoda, vanille-extract en de suiker door elkaar.
- Meng in een kommetje de cacao met de melk. Voeg toe aan het skyr mengsel en meng goed door.
- Voeg de rode kleurstof toe en roer goed door.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie/boter.
- Schep hoopjes beslag in de pan en bak tot de bovenkant bubbeltjes vertoont en iets gestold is. Draai de pannenkoeken om en bak ook de andere kant goudbruin.
- Meng in een kommetje de roomkaas, citroensap en poedersuiker door elkaar. Voeg wat water toe zodat het wat vloeibaarder wordt.
- Leg de pannenkoeken op 2 borden, verdeel er het fruit over en maak af met het roomkaasmengsel.
Pin deze red velvet pannenkoeken met fruit!
Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie? Alle ontbijt recepten staan bij elkaar, er staat vanalles tussen!
Dit ziet er heerlijk uit!