Al een tijd ben ik bezig met het nieuwste programma van WW, het nieuwe Weight Watchers. Het bevalt me goed en dat wil ik zeker niet onder stoelen of banken steken. Vandaag vertel ik je graag wat wat mij betreft de 5 grootste redenen zijn om te starten met WW. Om het nog leuker te maken: ik mag 3 abonnementen van 6 maanden weggeven!

1. Lekker in je vel zitten

Laat ik even zeggen dat ik nu het nieuwste programma ongeveer 2 maanden volg. Het doel voor mij was vooral om weer lekker in m’n vel te zitten! Dat is voor een groot stuk mindset en daarnaast zou wat minder kilo’s ook fijn zijn. Ik vertelde het eerder al op mijn Instagram; ik ging van 20 kilo afvallen en niet gelukkig zijn met mijn “droomlichaam” naar een burn-out en 10 kilo aankomen (hallo emotie-eten)… Het werd dus tijd voor een wat gezondere relatie met mezelf!

Het starten met WW en er al een tijdje mee bezig zijn heeft me wel gebracht dat ik weer echt lekker in m’n vel zit én de eerste kilo’s zijn er af. Ik kan nog steeds genieten van eten, ik blijf toch een foodie he, maar zorg nu wel echt beter voor mezelf. En dat voelt goed!

Lekker in je vel zitten, dat is iets wat je uitstraalt. Wat je niet haalt door alleen maar afvallen of een ander doel, dat is een combinatie van verschillende factoren.

starten met WW

2. Het plan dat bij jou past

Het allernieuwste bij WW is dat ze nu 3 plannen hebben. Aan de hand van een aantal vragen over jouw voorkeuren qua eten/bewegen geven ze een suggestie welk plan het beste bij jou past. In principe zijn er 3 plannen: groen, blauw en paars.

Zoals altijd draait het bij WW om punten tellen. Je hebt een x aantal punten per dag plus een x aantal punten als weekextra die je eventueel in kunt zetten voor extraatjes. Sport je veel? Koppel dan je activiteiten en “win” daar weer extra punten mee.

In een notendop:

  • Groen: een groot SmartPoints budget plus 100+ ZeroPoint voedingsmiddelen
  • Blauw: een gematigd SmartPoints budget plus 200+ ZeroPoint voedingsmiddelen
  • Paars: een bescheidener SmartPoints budget plus 300+ ZeroPoint voedingsmiddelen

Zelf volg ik het blauwe plan en ik heb 25 SmartPoints per dag. Dat is wat mij betreft meer dan genoeg, want zo kan ik nog steeds heerlijk eten én heb ik af en toe ruimte voor wat lekkers. De punten worden berekend aan de hand van jouw lengte, gewicht en doel; ze kunnen dus bij iedereen verschillend zijn.

3. ZeroPoint voedingsmiddelen

Dit zijn mijn absolute favorieten! De 0 punten voedingsmiddelen bestaan voor het grootste gedeelte uit groenten en fruit; laat dat nou precies zijn wat ik zelf ook het allerlekkerste vind! Bij het blauwe plan heb ik ook nog eens andere producten die 0 punten zijn, zoals; kip, ei, skyr en andere yoghurt, vis en schaaldieren. De dingen die dan nog overblijven qua punten zijn dus je granen, pasta’s, melk, koekjes (ja dat kan gewoon) etc etc.

Ze raden je bij WW wel aan om je punten per dag op te maken, of in ieder geval voor een groot stuk. Ga niet alleen maar voedingsmiddelen met 0 punten eten! Nee, kies juist voor de afwisseling tussen alle producten. Dat is gezond voor je lichaam én maakt het een levensstijl om makkelijker vol te houden.

starten met WW

4. De connect app

De connect app gaat al een tijdje mee bij WW, tenminste, al zo lang als ik er mee bezig ben. Het is een app voor op je telefoon waarin je makkelijk al je voortgang kunt bijhouden. Zo kun je er invoeren wat je per dag eet, zodat je precies ziet hoeveel punten je nog hebt. Je kunt er barcodes scannen (zo maak je altijd de meest gezonde keuze), je gewicht in bijhouden, je krijgt tips & tricks, er staan lekkere recepten in én dan heb je ook nog de mogelijkheid om in contact te komen met andere WW-ers.

5. Genoeg lekkers te eten en recepten

Dat je met WW niet alleen maar op een blaadje sla hoeft te kauwen mag dus wel duidelijk zijn. We gaan voor lekker en gezond eten binnen je aantal punten! Zo kun je eigenlijk gewoon echt eten wat je wilt. Heb je een keer zin in een frietje? Geen probleem hoor, zorg gewoon voor een ontbijt/lunch met minder punten of gebruik je weekextra hiervoor. Maar ik kan je vast verklappen; kies voor een ontbijt met een boterham of een kom yoghurt, een salade als lunch en dan heb je echt nog wel ruimte voor dat frietje!

Ik deelde al meerdere recepten die perfect bij WW passen (heel veel recepten dus eigenlijk), maar bij de recepten hieronder heb ik meteen het aantal punten vermeld. Door op de foto’s te klikken kom je bij de recepten uit.

Kip-spinazieburgers met rauwkost
Kip-spinazieburgers met frisse rauwkost: 4 punten
pannenkoeken met skyr
Skyr pannenkoeken; maar 1 punt per stuk!
Geroosterde paprika-tomatensoep
Geroosterde paprika-tomatensoep met kaas: 4 punten.
paprika met bloemkoolrijst
Gevulde paprika met rijst en kaas: 6 punten

Winactie: 3 keer een 6 maanden abonnement!

Geweldig tof vind ik het dat ik als 2020 ambassadeur 3 personen blij mag maken met een WW digital abonnement voor 6 maanden! Als je al een tijdje twijfelt of je zou willen starten met WW, dan zou ik je dus zeker aanraden om mee te doen.

Meedoen is overigens echt heel erg makkelijk! Wat moet je doen?

  • Laat hieronder een reactie achter waarom juist jij 1 van deze 3 abonnementen zou willen winnen.

Meedoen kan tot en met 20 januari. Op 21 januari ontvangen de winnaars van mij een mailtje. Gebruik een geldig email adres zodat ik contact met je op kan nemen als jij de winnaar bent. (let op: meedoen kan alleen als je 18+ bent en in NL woont)

Pin dit artikel over starten met WW en lees het later nog eens terug!

starten met ww

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening/ervaring.