Deze pulled chicken salade is echt mijn nieuwe favoriet voor op een cracker/boterham/toastje! Erg makkelijk te maken en boordevol smaak, heerlijk! En nog een gezonde keuze ook! Driedubbele win als je het mij vraagt.

Afgelopen jaar was ik samen met manlief een week in New York, als deze stad ergens bekend om staat (qua eten dan) zijn het wel de bagels. Schijnbaar moet je die toch echt gegeten hebben als je in New York geweest bent. Uiteraard volg ik die suggestie dan ook graag op, dus bezochten wij Zucker’s bagels & smoked Fish voor een heerlijk ontbijt (mocht je daar meer over willen lezen/zien lees dan 3 x ontbijten in New York ). Ik at daar een bagel met een Pulled chicken salade en die was echt zo ongelofelijk lekker! Misschien wel het lekkerste ontbijt dat ik in deze geweldige stag gegeten heb.

Toen vrienden bij ons kwamen lunchen met hun kids was ik weer eens uren aan het bedenken wat ik eens zou maken. Ga ik warme gerechten maken, gaan we voor een typisch Turkse lunch of maak ik een lekkere uitgebreide lunch. Het werd het laatste, ik maakte een pompoensoep en daarnaast hadden we verschillende broodjes en smeersels/beleg. Waaronder dus deze salade. Zo lekker! Het bracht met echt weer terug naar New York.

Pulled chicken salade

Al met al is deze pulled chicken salade echt een gezonde keuze, geen emmers mayonaise maar een basis met Griekse yoghurt. Volg je WW? Deze salade heeft per portie 0 punten!

Pulled chicken salade

De perfecte en gezonde salade voor op brood/toast/..
Voorbereiding15 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 lente uitjes
  • 1 flinke snuf zout & peper

Instructies

  • Doe de kipfilet in een pan met water en een flinke snuf zout. Kook deze gaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Laat compleet afkoelen.
  • Snij de lente uitjes in dunne ringen.
  • Meng de pulled chicken met de Griekse yoghurt, lente uitjes en een flinke snuf zout & peper door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Pin deze pulled chicken salade!

Pulled chicken salade