Je hebt van die recepten waarvan je gewoon al meteen weet dat ze echt onwijs lekker gaan zijn… dat gebeurde mij bij deze quesadilla’s met roerei en spinazie (en vergeet de kaas niet). Makkelijk te maken en overheerlijk! Weer eens wat anders dan een bonenvulling.

Doordat we de quesadilla’s vullen met ei en spinazie is dit gerecht echt ideaal als ontbijt of lunch. Eiwitten, extra groenten en zo’n knapperige tortilla; mij kun je hier elke dag blij mee maken! Serveer het met een frisse yoghurt-dip en je ontbijt/lunch wordt echt een waar feestje. Persoonlijk vind ik deze quesadilla’s met roerei en spinazie echt het lekkerste als ze warm zijn. Maar dat komt vooral omdat ik de spinazie nou eenmaal lekkerder vind als hij warm is. Heb jij hier geen “last” van? Dan kun je de afgekoelde quesadilla ook prima meenemen als lunch naar je werk.

Quesadillas met roerei en spinazie
Quesadillas met roerei en spinazie

Deze quesadilla’s zijn wat mij betreft echt een gezonde keuze; ik heb er geen kilo’s kaas voor gebruikt en ze zijn rijk aan eiwitten. Daarnaast is het een goede manier om wat extra groenten toe te voegen aan je dag.

Volg je WW? Dan is 1 portie 7 punten.

Quesadilla met roerei en spinazie

Perfect en goed vullend als ontbijt/lunch.
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Totale tijd20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Quesadilla's

  • 1 tl olijfolie
  • 3 eieren
  • 60 g spinazie
  • 1 snuf zout en peper
  • 45 g geraspte kaas
  • 2 tortilla's

Frisse yoghurt-dip

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl oregano
  • 1 snuf zout & peper

Garnering

  • 1 lente ui

Instructies

  • Breek de eieren boven een kommetje en kluts ze met een vork. Hak de spinazie grof.
  • Verhot de olijfolie in een pan en giet hierin het ei. Laat even bakken, gebruik vervolgens een siliconen spatel om het ei langzaam los te roeren.
  • Als het ei bijna gaar is voeg je de spinazie toe. Laat meebakken tot deze 1/3 geslonken is.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder vetstof.
  • Leg hierin 1 wrap. Verdeel de helft van de kaas erover, schep het eimengsel erop, bestrooi met de rest van de kaas en dek af met de tweede tortilla. Druk iets aan.
  • Laat bakken tot de wrap goudbruin is. Draai de tortilla om (met behulp van een bord) en bak ook deze kant tot deze goudbruin is.
  • Meng de griekse yoghurt met de oregano en een snuf zout & peper. Snijd de lenteui in dunne ringen.
  • Snijd de quesadilla in stukken en serveer met de dip en lenteui.

Pin deze quesadilla’s met roerei en spinazie!

Quesadillas met roerei en spinazie

Op zoek naar meer lekkere inspiratie? Neem een kijkje bij de ontbijt recepten of lunch recepten, er is keuze genoeg!