Wist je dat je met knolselderij ook overheerlijke frietjes kunt maken?! Wat mij betreft echt een geweldige manier om groenten te eten, want zeg nou zelf: frietjes zijn gewoon altijd een goed idee. Heerlijk als bijgerecht of snack.
Deze knolselderij frietjes zijn een heerlijk bijgerecht bij een AVGtje. Alleen dan dus geen aardappelen, maar knolselderij! Lekker met je favoriete groenten en een stukje vlees/vis (of vleesvervanger). Maar ook als snack of bij de lunch weet ik zeker dat je gaat genieten van deze frietjes (i know i did). Ze zijn heerlijk met een lepel mayonaise of ketchup, maar bijvoorbeeld ook aioli of een knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt maakt dit gerecht helemaal af.
Knolselderij, ik heb het de laatste tijd weer helemaal herontdekt. Nu is het vaak wel zo dat als ik het gebruik in een recept het vaak maar een halve is. Maar gelukkig kun je er dus genoeg lekkers mee maken! Deze knolselderij-aardappelpuree uit de oven of knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons zijn beide een geweldig lekker voorbeeld! Of wat denk je van een hele knolselderij uit de oven?! Echt een showstopper hoor 🙂


Meteen opeten zodra ze uit de oven komen! Want dan zijn ze echt het allerlekkerste!
Volg je WW? Dan zijn deze frietjes 2 SP. Tel daar eventueel natuurlijk nog een sausje bij (tip van flip: maak een knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt).
Knolselderij frietjes
Ingrediënten
- 0.5 knolselderij
- 0.5 el olijfolie
- 0.5 tl paprikapoeder
- 1 snuf grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht), bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Maak de knolselderij schoon en snijd de schil er van af.
- Snijd in plakken van een centimeter en snijd deze vervolgens is frieten van 1 dikte. Doe ze in een grote kom.
- Voeg de olijfolie en paprikapoeder toe en hussel goed door elkaar. Zodat elk frietje bedekt is met olijfolie en paprikapoeder.
- Leg de frietjes op de bakplaat, leg ze niet tegen/over elkaar.
- Bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Haal de plaat uit de oven, draai de frietjes om. Bak ze nog eens 10 minuten op 200 graden.
- Haal uit de oven en strooi er het zeezout over heen.
Pin deze knolselderij frietjes!

Ik eet eigenlijk nooit knolselderij, het is een beetje een vergeten groente! Het ziet er in ieder geval erg lekker uit 🙂
Heerlijk! En pastinaak friet is ook lekker! ?
nkoele1973@gmail.com
Echt heel lekker van smaak ,maar ze bleven zo slap .
Hoe maak ik ze knapperig ?
Groentefriet wordt eigenlijk nooit zo knapperig als friet van aardappel, tenzij je ze frituurt.
Ik.heb ze.gefrituurd en dan zijn ze.ook.niet knapperig. Wel lekker.
Iemand een tip?
Een schepje Maizena
Je zou een hoesje van maizena, bloem paprikapoeder en zout kunnen maken en dat dan frituren als ze knapperig moeten zijn. Ik doe dit met bloemkool bijvoorbeeld. Eerst een dun vloeibaar laagje en dan in de droge mix rollen.