Het idee voor deze carrot cake vierkantjes is ontstaan door mijn grote liefde voor carrotcake. Ik wilde het kleiner, handzamer en daarmee een tikkeltje gezonder maken. Nog steeds wel gewoon met olie en suiker, maar alles gewoon een tandje minder. Ik kan je vertellen het is me gelukt hoor!

Qua smaak merk je echt geen verschil tussen mijn ultieme carrotcake en deze variant. Het grootste verschil is op het oog al meteen natuurlijk dat ik hier kleinere stukken heb, stukken minder glazuur gebruik, daarnaast gaat er dus minder suiker in omdat ik een deel heb vervangen door appelmoes. De volgende test is met bijna geen suiker en alleen maar appelmoes! Oh, nu al zin in!!

Tot die tijd kun je in ieder geval genieten van deze heerlijke cake. Ik heb genoten bij elke hap! Ze zijn echt zo ontzettend smeuïg en heerlijk smaakvol. Je bewaart ze het beste in de koelkast of op een donkere koele plek. Laat ze ongeveer 20-30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je gaat snoepen, want dan zijn ze op hun allerlekkerst.

Carrotcake vierkantjes
Carrotcake vierkantjes

Volg je WW? Deze carrot cake vierkantjes zijn per stuk 8 punten.

Carrot cake vierkantjes

Lekker snoepen van deze carrot cake vierkantjes!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding35 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 12 porties

Ingrediënten

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 g appelmoes zonder toegevoegde suiker
  • 90 g wortelrasp
  • 135 g tarwebloem
  • 1 tl baksoda
  • 0.25 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Frosting

  • 83 g roomkaas
  • 42 g poedersuiker
  • 0.5 tl vanille-extract

Instructies

Carrot cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met een vel bakpapier erin.
  • Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren in een kom en mix licht en luchtig met een handmixer.
  • Voeg de vanille, appelmoes en geraspte wortel toe en meng goed door elkaar met een siliconen spatel.
  • Meng in een andere kom de gezeefde tarwebloem met baksoda, bakpoeder, specerijen en een snuf zout.
  • Voeg de droge ingredienten bij het beslag en mix snel door met de spatel. Als het gemengd is ook meteen stoppen met roeren.
  • Zet de carrot cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak 25 minuten, check altijd even met een houten prikker of de cake gaar is.
  • Haal uit de oven en laat compleet afkoelen.

Voor het glazuur

  • Meng in een kommetje de roomkaas, poedersuiker en vanille door elkaar. Blijf goed roeren met een vork tot het mengsel zacht en klontvrij is.
  • Schep het glazuur op de cake en gebruik een spatel/bolle kant van een lepel om het glazuur over de hele cake te verdelen.

Pin deze carrot cake vierkantjes!

Carrotcake vierkantjes